Etter at det nye serieordningen ble vedtatt har opprykk blitt viktigere enn aldri før i år. Neste sesong består nemlig 2.-divisjon av halvparten av dagens lag, og dermed blir det «dobbelt» så vanskelig å gå opp. I tillegg er det færre lag som rykker ned fra 1.-divisjon fra 2017. – Det gir oss en ekstra motivasjon foran denne sesongen, forteller Simon Laugsand og påpeker at det blir lettere å stabilisere seg på nivå to med tanke på at færre lag skal ned.

Simon Laugsand Foto: Trond Tomassen

Han holder kveldens motstander, Alta, som TUILs største konkurrent til opprykket.– Det er definivit Alta. Follo vil nok også kjempe der oppe, men de har mistet en god del spillere. Vi må bare være konsentrert hele veien, og ikke rote vekk enkle poeng som vi gjorde ved en del anledninger i fjorårssesongen, forteller venstrebacken.

– Må ikke opp

Selv om det vil være ekstra viktig å gå opp denne sesongen mener TUIL-trener Gaute Helstrup at de ikke har så stort fokus på akkurat det.

– Vi har ikke tenkt så mye på det, og skal jobbe på som vi pleier. Vi må jo ikke opp, da hadde vi satset enda mer økonomisk enn vi gjør. Vi vet at hvis vi presterer godt gjennom sesongen er vi med i toppen, forteller Helstrup.

Han holder, i likhet med elev Laugsand, Alta som den tøffeste utfordreren. Likevel tror Helstrup at flere lag kan blande seg inn der oppe.

– Alta er et godt lag, det visste vi før disse kampene og det har de også bekreftet i løpet av de to møtene i vinter. De blir nok å være med, men jeg tror nok det er fler enn bare oss to som kommer til å kjempe om opprykket, sier treneren.

Skogvoll nærmest

I strålende vårsol leverte TUIL en brukbar generalprøve mot hjemme mot Alta. Til tross for at de var det førende laget, spesielt etter pause, endte oppgjøret målløst.

TUIL-trener Gaute Helstrup. Foto: Trond Tomassen

Trener Gaute Helstrup kunne si seg fornøyd med gjennomkjøringen uken før serieåpningen mot Senja, men det manglet det siste lille offensivt for at han kunne vært helt tilfreds.– Det var en veldig god treningsøkt for oss, og jeg er ganske godt fornøyd med måten vi jobber på defensivt. Vi vinner ballen i gunstige posisjoner ofte, og får tidsvis til vårt egen spill. Neste helg håper jeg også at vi klarer å score, sier Helstrup med et glimt i øyet.

Elias Skogvoll var nærmest scoring for hjemmelaget med et skudd som Alta-keeper Kjetil Thomassen fikk dyttet i stolpen. Ellers skjedde det ikke all verdens foran målene.