SKIEN: Etter 90 målløse minutter tok TIL med seg ett poeng på flyet hjem til Tromsø søndag kveld.

— Det ble noen trøkker på slutten, men det er verdt det når vi får et poeng, sier Christian Landu Landu til iTromsø i pressesonen på Skagerak Arena.

TILs midtbanekriger står med to isposer på sitt høyre bein etter to voldsomme smeller mot slutten av kampen.

— Først ble jeg liggende med et halvveis overtråkk, så fikk jeg en del av Bentley i låret, forklarer han.

Se høydepunktene fra kampen øverst i saken!

- Inspirerer laget

Han var i flere tøffe dueller mot Odds råsterke Olivier Occean, og gjorde en mannsjobb foran midtstopperne Simen Wangberg og Magnar Ødegaard.

HYLLES: Tromsøs Christian Landu Landu takker Odds Bentley for kampen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

— Han er ekstremt viktig. Landu dekker mye rom og er en skikkelig duellspiller, sier kaptein Wangberg. - Blir dere andre inspirert når dere ser hvordan han går i dueller?

— Ja, selvfølgelig. Det inspirerer hele laget. Han er en mann å ha med seg i krigen, gjerne foran deg i krigen. En solid type.

Med 0-0 ble hjemmelaget mer og mer frustrerte. Odds trener Dag Eilev Fagermo slengte et par gloser i retning Landu mot slutten, men de to fikk skværet opp etter kampen.

— Ja, jeg fikk snakket med ham etter kamp. Både jeg og han skal tåle at det er temperatur, sier 24-åringen som kom fra Viking før fjorårets sesong.

Smartere

I fjor ble det 2-3-tap i Skien i en kaos-kamp uten like. TIL utlignet til 2-2 mot slutten, men tapte kampen fire minutter på overtid.

— Vi må være smarte, og kan ikke blottlegge oss. Vi kommer ikke hit for å underholde, men for å ta poeng. Da legger vi den planen som gir oss størst sjanse for poeng. Når fjoråret var som det var må vi være fornøyd med ett poeng her, sier Landu.

Trener Bård Flovik er enig.

— Hvis noen forlanger at vi skal komme og underholde må de tro om igjen. Vi må legge planen for å ta poeng. Det er marginer, kynisme og gode planer. Som gir deg det, sier TILs hovedtrener.

269 minutter uten baklengs

Han var meget engasjert på benken gjennom hele kampen, og var godt fornøyd ed ett poeng. Nå står ”Gutan” med tre poeng på tre kamper, og har tatt poeng fra Molde og odd på bortebane.

I tillegg har de ikke sluppet inn mål på 269 minutter. Mot Odd var de heldige som ikke slapp inn; både Occean og Jone Samuelsen traff stolen. Sistnevnte fem og et halvt minutt på overtid.

— Et godt lag har marginer med seg. Det kommer fra kvalitet. Odd var mye bedre enn oss, og vi var heldige som fikk 0-0. Når det blir som det blir synes jeg det er fortjent, fordi vi har en plan og gjennomfører den, sier Flovik til iTromsø.