Det ble ingen avgjørelse i ordinær tid av finalen i Ligacupen. Fernandinho sendte Manchester City i ledelsen, mens Philipe Coutinho utliknet ti minutter før slutt.

Ingen mål i ekstraomgangene betød straffekonkurranse for slitne spillere på Wembley. Der ble Willy Caballero, keeperen som er klar reserve bak Joe Hart i ligaen, den store helten med tre strafferedninger.

Spillerne kastet seg rundt keeper Caballero etter at han reddet tre straffer mot Liverpool. Foto: Reuters

— For et målvaktspill, utbrøt TV 2s kommentator Øyvind Alsaker. - Dette betyr mye for alle spillerne, men spesielt for han, sa ekspert for dagen, Brede Hangeland, om Caballero.

– Det er fantastisk for alle som er blå! Det er et stort øyeblikk for meg og min familie, sa den gråtkvalte keeperen til BBC ifølge NTB.

Caballero har vært fast keeper i Ligacupen denne sesongen, og fikk dermed også spille finalen mot Liverpool. En finale som ble høydramatisk.

— Mignolet var nære på å ta flere av Citys straffer, men de er så bra satt, sa ekspert Petter Myhre i TV2-studio.

Slik var kampen

Foran et fullsatt nasjonalstadion skulle Manchester City og Liverpool avgjøre årets Ligacup. Jürgen Klopp kunne ta med seg en tittel i sitt første år i sjefsstolen på Anfield, men det ble altså Manuel Pellegrini som kunne juble for cupgull i sin siste sesong i City.

– Vi prøvde alt. Vi scoret målet vi trengte, og vi skapte en stor sjanse og et par andre muligheter. Vi spilte godt, men det spiller ingen rolle hva jeg sier, det vil ikke endre resultatet, sa en skuffet Liverpool-manager Jürgen Klopp.

– Vi må kjenne på dette nå. Du kan falle, men det er hvordan du reiser deg som betyr noe. Vi kan ikke gjøre noe med denne kampen. Nå må vi gå videre.

Jürgen Klopp måtte til slutt ta ut Mamadou Sakho. Foto: Reuters

Det skulle dog ta litt tid før det ble noe underholdning å snakke om. Én sjanse fikk vi servert de første 45 minuttene. Liverpool-stopper Sakho var fortsatt ør etter en smell i hodet litt tidligere i kampen, da Sergio Aguero enkelt passerte franskmannen og kom alene med Simon Mignolet. Men den utskjelte Liverpool-keeperen vartet opp med en kjemperedning, og slo ballen i stolpen.

— Minimal risko

Sakho var tydelig preget av trøkken i hodet, og til slutt valgte Klopp og ta midstopperen av banen, noe franskmannen ikke likte. På vei til benken smalt han vannflasken i bakken, og gjemte hodet sitt under jakken for å skjule frustrasjonen.

- En klok og nødvendig, men vanskelig avgjørelse av Liverpool. For Sakho vil ikke for alt i verden gå av banen, sa Jens Fjellstrøm, ekspert i TV 2s studio i pausen.

— Minimal risiko i det offensive spillet. To lag som vet hva det andre kommer med, mente ekspert Petter Myhre om den første omgangen.

Mål skulle det dog komme ganske fort i andre omgang. 3.30 nøyaktig. Aguero slapp ballen til Fernandinho på hjørnet av 16-meteren. Med et skudd fra spiss vinkel glipper ballen under Simon Mignolet, et skudd som den belgiske keeperen nok burde tatt.

- Keepertabbe

Fernandinho og Sergi Aguero etter at førstnevnte satte inn 1-0 til City. Foto: Reuters

— Kan sette et enormt spørsmålstegn ved Mignolets opptreden der, sa kommentator Øyvind Alsaker.- Det er en keepertabbe, var ekspertkommentator Brede Hangelands dom.

Etter timen burde det stått 2-0. Raheem Sterling fikk ballen på fem meter, helt alene, men satte kula på uforklarelig vis utenfor mål. Svakt fra den tidligere Liverpool-spilleren.

Like etter var det City som ropte på straffe, og nok burde vært hørt. Alberto Moreno stakk ut foten for å stoppe Aguero, og felte spissen. Michael Oliver valgte ikke å blåse.

Coutinho-utligning

— Heldig der Moreno. Hva driver han med der, skrev John Arne Riise på Twitter.

Det spørs om City-keeper Willy Caballero var veldig sliten etter de første 60. Liverpool var ekstremt tamme offensivt, og hadde lite å komme med.

Alt tydet rett og slett på at City skulle plukke med seg trofeet enkelt, men ti minutter før slutt fikk Liverpool sitt første skudd på mål.

Mye klabb, babb og tilfeldigheter gjorde at ballen endte opp hos Adam Lallana på bakre stolpe. Engelskmannen satte ballen i stolpen, men på returen sto en rolig Phillipe Coutinho og bredsidet ballen bak en utspilt Caballero.

Drama i ekstraomgangene

Rett etter kunne City gått rett opp i ledelsen, men Mignolet var med på notene fra Fernandos skudd.

Simon Mignolet gjorde en tabbe på Citys mål, men hadde flere god redninger utover i kampen. Foto: Reuters

Minuttet før ordinær tid var omme fikk Yaya Toure en kjempesjanse alene med Mignolet, men keeperen kom seirende ut av duellen.Det hele gikk til ekstraomganger. Manuel Pellegrini hadde spart alle sine bytter, og satte blant andre inn Pablo Zabaleta foran de 30 ekstra minuttene.

Det ble mer nervøst i ekstraomgangene, men før slutt av de første 15 fikk Sergi Aguero en kjempemulighet. Alene med Mignolet fikk keeperen raskt opp en hånd og slått ballen utenfor. Flere vktige rednigner fra Mignolet holdt Liverpool inne i kampen, til tross for at City var det klart beste laget på Wembley.

Panenka-straffe

Etter at en smilende Jürgen Klopp hadde gått rundt og motivert spillerne sine i den lille pausen, fikk Liverpool fart på beina. Divock Origi var sterk i lufta og fra fem meter headet han rett på Caballero.

Men det ble ingen mål heller i andre ekstraomgang, og dermed var det duket for straffekonkurranse foran 90.000 tilskuere.

Vincent Kompany ogManchester City løfter trofeet. Foto: AP

Det hele åpnet med at Emre Can chippet ballen iskaldt i mål, mens Fernandinho bommet på Citys første. Etter to straffer var det dog likt, da Lucas hadde bommet mens Jesus Navas satte ballen i mål for de blå fra Manchester. Deretter bommet Coutinho etter en svak straffe, mens Aguero scoret og sendte City opp i ledelsen etter tre straffer. Så reddet Caballero også fra Adam Lallana, og jublet som en gal, mens Yaya Toure avgjorde finalen i Ligacupen 2016.