Det var Stavanger Aftenblad som mandag kunne melde at sluttspillmester Stavanger Oilers har rettet blikket mot Oslo øst for å forsterke laget før kommende sesong.

Jonas Oppøyen (24) beskrives som interessant av sportsdirektør Pål Higson.

— Jeg ønsker i utgangspunktet ikke å kommentere enkeltspillere, men Oppøyen er en god, norsk spiller og absolutt et interessant navn for oss dersom det blir endringer blant de andre nordmennene våre, sier Pål Higson til avisen.

— Nei, nei og atter nei

På Jordal sitter Vålerengas klubbdirektør Jan Tore Kjær og flirer.

— Jonas Oppøyen signerte ny kontrakt med Vålerenga før påske, så han skal ikke til Stavanger. Det er det ingen som trenger å være bekymret for, sier Kjær til Aftenposten.

— Vi tar den interessen fra Stavanger med en klype salt. Kanskje de vil kjøpe han ut av kontrakten da i så fall? I så fall må de komme med et bud. Men vi kommer uansett ikke til å selge ham til dem, det er ikke interessant for oss. Jonas er en spiller som skal være med oss også i fremtiden. Kanskje de trodde han ikke hadde kontrakt, jeg vet ikke. Når de går ut i mediene og snakker om en av våre spillere på kontrakt, så må de uansett snakke med oss. Men svaret er nei, sier Kjær.

Som selv sier han snakker med spillere fra Stavanger.

— Det er tidlig ennå, vi er fortsatt et godt stykke unna å ha troppen klar, men vi begynner å se konturene av noe. Vi snakker med spillere som har spilt i utlandet, men også i Norge. Det er spillere som har spilt i blant annet Stavanger, Storhamar, Lørenskog og Sparta. Men vi venter med å annonsere det til alt er klart.

Rekordtidlig sesongoppkjøring

Etter 6. plassen i serien og sluttspill-exit etter semifinalen mot Stavanger, har det i vår vært evaluering og oppvask på Jordal. Noe som medførte rekordtidlig sesongstart på Jordal Amfi. Forrige mandag startet spillerne sesongoppkjøringen. Slik Aftenposten forstår det skal det trenes mer, mye mer, før kommende sesong.

— Det er fellestrening alle dager bortsett fra søndag. Hver lørdag klokka halv elleve er det felles løpetrening, blant annet, sier Kjær.

Når det gjelder troppen, skal det tenkes mer helhet før neste sesong. Lagets trener Espen Knutsen har vært i USA og fulgt med på flere sluttspill der i jakt på mulige forsterkninger.

Det som allerede er klart er at Simon Gamache og Francois Fortier begge er ferdige i VIF. Hva som skjer med en spiller som Brian Ihnacak er fortsatt uvisst. Den Canada-fødte italieneren (30) spiller for tiden B-VM for Italia. Kjær vil ikke være konkret.

— Vi er i dialog med våre utenlandske spillere, minus de to, men vi får vente litt med å se hva vi ender opp med. Vi er midt inne i en evaluering også, så vi må se litt hva som kommer ut av den. Men alle her er enige om at denne sesongen ikke skal gjentas, sier sjefen for «Iskrigerne».