STEVENAGE — TOTTENHAM 0-0:

En søvndyssende første halvtime, bar preg av et Tottenham-lag som så ut til å spille for halv maskin. Det var lite som minnet om den offensive festfotballen som har ført laget inn i medaljestriden i selveste Premier League, da laget tok turen til Stevenage for å spille FA Cupens femte runde.

Hjemmelaget, som til daglig spiller på det nivå tre i England, var av et helt annet kaliber. På en fullsatt hjemmebane kjempet laget i mot overmakten fra London, og på tampen av førsteomgang satte de Carlo Cudicini på en skikkelig prøve. Et frispark ble slått mot det lengste hjørnet, og en tett markert italiener måtte strekke seg så lang han var, og fikk slått ballen over mål.

Det var vanskelig i dag. De har et sterkt lag, og alle som tror at slike kamper er lette tar grundig feil , sier Tottenham-manager Harry Redknapp til Viasat.

Saha mistet støvelen

Bortelaget stilte uten stjerner som Friedel, Adebayor og Modric fra start, men med Gareth Bale og Jermain Defoe var ikke laget nevneverdig reservepreget. Blant de mer ukjente spillerne, var unggutten Danny Rose et friskt pust. Fra venstrekanten var han arkitekten bak Tottenhams første skikkelige mulighet, etter 33 spilte minutter. Engelskmannen fosset forbi to Stevenage-spillere, og slo inn mot Kyle Walker. Forsvarsspilleren maktet ikke å styre ballen mot mål, og hjemmelaget slapp unna med skrekken.

Like etter var det Louis Saha sin tur. Franskmannen fikk muligheten alene med målvakt Chris Day, men når høyrefoten verken hadde kraft eller fotballstøvel, forsvant ballen over målet i en slak bue.

Offsidemål

Etter pause kunne det se ut som om Harry Redknapp hadde gitt sine gutter en skikkelig oppkvikker, og bortelaget satte ut i et voldsomt tempo. Allerede ti minutter ut i omgangen, kunne nyervervelsen Saha strekke hendene i været.

Franskmannen var overbevist om at han hadde satt inn ledermålet, da han satte ballen inn i mål, via en offsideplassert Scott Parker. Dommeren lot feiringen pågå noen minutter, før han signaliserte for offside.

Et tappert hjemmelag fortsatte å holde unna, og klarte samtidig å skremme gjestene fra London. Halvveis ut i omgangen fyrte Joel Byrom av, og Cudicini måtte gi retur. Heldigvis for gjestene, kom en oppmerksom Ryan Nelsen til unnsetning og avverget forsøket.

Nærmere kom ingen av lagene, og etter den målløse forestillingen må lagene ut i omkamp på White Hart Lane. En kamp som vil bringe ferske penger inn i Stevenage-kassa.