New signing Louis Saha of Tottenham Hotspur--------------------Ben Queenborough / BPIBarclays Premier LeagueTottenham Hotspur v Newcastle United11 February 2012Javier Garcia +447887794393info@backpageimages.comhttp://www.backpageimages.com Foto: Digitalsport

Helt siden en skade gjorde at han måtte stå over mesterligafinalen i 2008, har Louis Saha skrevet på boken Du Quartier aux Etoiles.

Fire år senere publiseres den nå i hjemlandet Frankrike.

Bokprosjektet ble født i frustrasjon, men har utviklet seg til å bli noe helt annet. Dermed skiller den seg fra den vante selvbiografien til fotballspillere.

Louis Saha har selv oppsøkt og intervjuet en rekke personer i og rundt fotballen.

— Jeg har skrevet om mine erfaringer, kombinert med synet til en trener, andre spillere, supportere, familie, venner, kona og så videre, forteller Louis Saha i et intervju med The Independent.

Interessant Ferguson-prat

Blant dem er hans sjef i tiden i Manchester United, Sir Alex Ferguson. Også en av lederne i hooliganmiljøet rundt Everton er intervjuet av Saha.

Det samme er en lang rekke av Sahas venner og kolleger: Thierry Henry, Patrice Evra, Zinedine Zidane og Tim Cahill er blant de mange objektene.

- Det var en interessant prat, fordi han overrasket meg. Fra utsiden kan han virke som en litt hissig mann, sier Saha om da han intervjuet Ferguson.

33-åringen forteller at arbeidet med boken startet med at han ville skrive ut skuffelsen etter at han var skadet da United slo Chelsea i Moskva i mai 2008. — Jeg hadde lyst til å snakke om det, men ville ikke bruke pressen til å lufte følelsene mine.

Dobbel suksess

- Etter å ha lest boken tror jeg folk vil ha en annen oppfatning av hvordan det er å være fotballspiller. Målet er at folk som liker - eller til og med misliker - fotball skal forstå det litt mer, sier Saha.

Samtidig med at boken hans kommer ut, har også fotballkarrieren fått et oppsving.

En del rynket på øyenbrynene da Harry Redknapp hentet Saha til Tottenham fra Everton på overgangsvinduets siste dag i januar.

På den første halvdelen av Premier League-sesongen scoret han kun én gang for de blå.

Men i franskmannens første kamp for Tottenham fra start ble det det to nettkjenninger mot Newcastle. Saha håper at han kan fortsette suksessen på to fronter denne våren.