Liverpool's Martin Skrtel, front, is congratulated by teammate Steven Gerrard after scoring a goal against Brighton and Hove Albion's during their English FA Cup fifth round soccer match at Anfield, Liverpool, England, Sunday Feb. 19, 2012. (AP Photo/Tim Hales) Foto: Scanpix

LIVERPOOL – BRIGHTON & HOVE ALBION 6-1:

Gustavo Poyets Brighton-mannskap har imponert i Championship (nivå 2 i England) denne sesongen, men sto foran en skikkelig test i FA-cupens femte runde. Liverpool ventet på Anfield i det som skulle bli en altfor tøff test for Championship-laget.

Det ble ingen reprise søndag ettermiddag, til tross for at historien sto på Brightons side. På vei til sin hittil eneste FA-cupfinale, i 1983, slo sørkystklubben ut nettopp Liverpool på bortebane.

— Komiske mål

Drømmen om en ny Wembley-tur ble tidlig knust for de hvit- og blåstripede. Liverpool vant 6-1 etter å ha dominert størsteparten av oppgjøret og til tross for at Luis Suárez misbrukte et straffespark. Brighton presterte også å score hele tre selvmål på vei mot det stygge tapet.

- I lange perioder i første omgang synes jeg vi var godt med i kampen. Men det andre målet forandret alt. Og i andre omgang slapp vi inn noen komiske scoringer, sa Poyet til ESPN ifølge Sky Sports.

— Jeg kan ikke huske forrige gang vi scoret tre selvmål. Vi var nok naive, men slik er det i Premier League. Vi er nødt til å lære, sa uruguayaneren angående sitt eget lags opprykkssjanser.

Rolig Dalglish

- Dette tar oss til neste runde av FA-cupen. Det vil ikke hjelpe oss i ligacupen, sa Kenny Dalglish til ESPN ifølge Sky Sports.

Manageren tenker naturligvis på at Liverpool skal møte nok en Championship-klubb, Cardiff City, i ligacupfinalen.

- Vi kommer ikke til å ta av. Vi fikk vår belønning for det vi gjorde i dag, og vi har en cupfinale på Wembley å se frem til, sier Dalglish.

(Artikkelen fortsetter)

Høydepunkter Stevenage — Tottenham 0-0 VIDEO: Høydepunkter Stevenage - Tottenham 0-0

Tidlig mål

Trekningen av kvartfinalene ble foretatt like før kampstart, og belønningen for seierherren var å få møte Stoke på hjemmebane. For å lykkes i å ta seg dit, stilte Kenny Dalglish med det som må sies å være et toppet lag. Liverpool tok da også en tidlig ledelse. Martin Skrtel headet inn 1-0 etter en corner, og hjemmelaget var foran etter kun fem minutters spill.

Etter 17 minutter var det klart for et flott utligningsmål. Kazenga LuaLua sendte av gårde et frispark fra langt hold som gikk gjennom muren og i mål. Pepe Reina så ikke ut til å ha noen mulighet til å avverge skuddet.

GLEDE: Brighton-spillerne feirer utligning. Men det skulle ikke holde. (Foto: Scanpix)

Championship-laget ble satt under press mot slutten av omgangen, og Iñigo Calderón reddet Brighton fra nok et baklengsmål da han slengte seg ned på streken for å avverge Luis Suárez’ skudd etter en snau halvtime.

Ledelse halvveis

Hjemmelagets press betalte seg to minutter før pause. Etter en corner haglet det med avslutningsforsøk mot Brighton-keeper Peter Brezovan, og en heading fra Glen Johnson gikk via Liam Bridcutt og i mål. Det var ikke ufortjent med ledelse til de helrøde på dette tidspunktet, og lagene gikk til pause på stillingen 2-1. Liverpool var klart best etter hvilen, og Suárez ropte på straffe etter at en Brighton-forsvarer så ut til å handse for å forhindre mål etter 53 minutter. Dommer André Marriner unnlot å blåse.

Etter en ny mulighet ved Stewart Downing, var det endelig duket for en ny Andy Carroll-scoring. Steven Gerrard spilte Downing fri på venstre kant. Innlegget fant den høyreiste spissen foran mål, og kampen så ut til å være avgjort etter en snau times spill. Det var også Stewart Downings første målgivende pasning etter at han kom til Liverpool fra Aston Villa sist sommer.

3-1-målet så ut til å ta lufta ut av Brighton, og manager Poyet måtte ta grep. Inn med Craig Mackail-Smith og tidligere Valencia-ving Vicente.

Tre selvmål

Det offensive grepet hjalp ikke. Bare få minutter etter dobbeltbyttet hadde Liverpool økt til 4-1. Steven Gerrard kjempet seg til et skudd som fikk en retur. Liverpool-kapteinen nådde ballen ved dødlinjen og avslutningen gikk via uheldige Bridcutt og i mål. Brighton-spillerens andre selvmål for kvelden.

Brighton nøyde seg ikke med to selvmål. Et drøyt kvarter før slutt kom det tredje, og det var av det spektakulære slaget. Et innlegg gikk via keeper Brezovan til midtstopper Lewis Dunk. Dunk så ut til å ha full kontroll da han først dempet ballen på låret bare for å registrere at den gikk inn i mål.

Det så ut til å bli skikkelig stygt for Championship-klubben da Liverpool fikk straffe ti minutter før slutt. Men Luis Suárez’ forsøk fra elleve meter var meget svakt, og Brezovan fikk reddet. Manager Dalglish hadde tydelig signalisert fra sidelinjen at uruguayaneren skulle få ta straffesparket.

— Det var en svak avgjørelse (av meg), humret Kenny Dalglish etter kampen.

- Charlie (Adam) og Dirk (Kuyt) ønsket å skyte, men jeg tenkte at det ville gi Luis litt selvtillit om han scoret foran The Kop, mente manageren.

Suárez’ lille revansj

Liverpools nummer sju fikk imidlertid sin scoring bare tre minutter etterpå. José Enriques gode innlegg fant Andy Carroll på bakerste stolpe. Han headet videre til Suárez som fikk en enkel jobb med å sette inn hjemmelagets sjette scoring for kvelden.

Brighton var naturligvis utslått etter hjemmelagets målshow og resten av kampen trillet Liverpool ball uten at mye skjedde. Plassen i kvartfinalen var sikret.

Torbjørn Agdestein ble for øvrig sittende på Brightons benk hele kampen.