Ok, sånn for bare å ha nevnt det: Vertsnasjonen Østerrike har spilt tålig bra i EM, og kunne med litt hell hatt mer enn det ene poenget de har.

Men likevel: Det er når du sitter ved Bergiselbakken i Innsbruck; Bakken som er tredje ut etter Oberstdorf og Garmisch i hoppuka, det er da du får inntrykket at de to kampene er mer unntaket enn regelen.

Regelen om at Østerrike er, og vil være, en B-nasjon i fotball.

For etter å ha kjørt 20 mil inn i Østerrike fra Sveits er det kun to ting å se foran seg: Fjell. Og bakker. Bratte bakker. Og slik landsbyene mellom Bregenz og Innsbruck ser ut, kan jeg ikke skjønne annet enn at de som bor her, de MÅ være opptatt av nettopp dette, de også.

Fjell. Eller bakker. Og om ikke i hoppdress, så i hvert fall sittende med øl i glasset, et sånn "monster-blåsehorn" rundt halsen, skinnvest over, og lederhosen under.

Og ikke med fotballsko på beina.

At stjernespillerne i Østerrikes EM-stall spiller i enten Braga – ja, du hørte riktig – Braga (for ordens skyld, det er i Portugal), eller Middlesbrough, gjør ikke annet enn å forsterke inntrykket.

I hvert fall nå jeg sitter her i Bergisel og er litt farget av å sitte i nettopp Begisel. Det er jo dette østerrikerne egentlig kan. Andreas Felder. Ernst Vettori. Andreas Goldberger. Martin Höllwarth. Thomas Morgenstern. Og Gregor Schlirenzauer. For å nevne noen.

Og til sammenlikning: Andreas Herzog (eks Werder Bremen), og til en viss grad også Toni Polster (han med hockeyhåret) fra tidligere tider. I dag: Emmanuel Potagetz, Andreas Ivanschitz og Roland Linz.

Og Roman Kienast.

Ja, du hørte riktig (igjen!): Roman Kienast.

En spiss som spiller på HamKam. Eller rettere sagt går inn og ut av laget. På HamKam !

Nå kan dette ha med at jeg som Kongsvinger-fan ønsker HamKam alt som er mindre godt her i verden, som et nedrykk, men likevel. At HamKam har en spiller i EM, sier ganske mye. Ikke om HamKam, men om Østerrike.

Så kan man videre si at det også er mange bakker i Norge. Jojo.

Men Norge er ikke nummer 92 på FIFA-rankingen. Og Norge har heller ikke spillere på benken i dårlige østerrikske klubber.

Og: når jeg sitter her og ser meg rundt: Nei, vi kan faktisk ikke ha så mange bakker som i Østerrike, heller.

Ole K.