LARNACA/ZAGREB: Roma-stjernen måtte stå over den forrige landskampen mot Portugal etter å ha skadet seg stygt på trening under landslagssamling 6. september. Lørdag var 30-åringen tilbake for Norge, og scoret det første målet i 2-1-seieren mot Kypros.

Scoringen var hans 13 landslagsmål på 90 kamper med flagget på brystet. Under Drillo var det mål nummer fem på 14 kamper. Det gir ett mål på i underkant av hver tredje kamp.

— Det er en del av mitt spill. Jeg er offensiv, og har en fot som har hjulpet meg veldig. Jeg spiller på de styrkene jeg har, sa Riise like før avreise til Zagreb.

- Lett å bli glad i

Til sammenligning scoret sunnmøringen i hver niende kamp under Åge Hareide (fem mål på 45 kamper) og hver tiende kamp under Nils Johan Semb (tre mål på 31 kamper).

- Drillo gir meg muligheten til å gjøre feil. Han lar meg være offensiv, og vet at jeg jobber steinhardt dersom jeg roter det til. Jeg har fått en trygghet under Drillo, og det er derfor jeg scorer så mange mål under ham, forklarer Riise.

- Hvordan ser du på Drillo som person og trener?

- Han er veldig lett å bli glad i. Det er rart å tenke på han som landslagstrener. Jeg bryr meg veldig om ham. Jeg digger Drillo, sier Riise, og utdyper.

— Han er så enkel, og jeg elsker nettopp den typen. Han forventer hundre prosent, og det digger jeg. Og det vet han også at han får av meg, sier Riise.

Slik feiret fansen:

Sjekk den elleville supporterfesten

14 til tangering

Det har som sagt blitt 90 landskamper for Riise nå. Han har dermed 14 opp til Thorbjørn Svenssen, som har rekorden med 104. — Det har vært en lang reise, og jeg er utrolig fornøyd med å ha nådd det antallet. Det er synd at tiden har gått så fort. Jeg er veldig privilegert, sier Riise.

- Hva husker du best fra din Norge-karriere?

— Jeg husker selvsagt debuten mot Island, den første scoringen mot Tyrkia. Jeg har også hatt mange viktige scoringer. Jeg har blitt en mye tryggere spiller, og har fått opplevd mye. Samtidig så føler jeg at jeg har tatt de riktige valgene, sier Riise, som jublet når privatlandskampen mot Kroatia ble spikret.

For 30-åringen lar aldri en sjanse til å spille på landslaget gå fra seg, selv om det er en uviktig kamp mot Kroatia som venter tirsdag.

- Vi har et lag som er på vei fremover. Det er noe stort på gang. Og det vil alle være med på. Det er utrolig moro, sier Riise.

Se pressekonferansen med Drillo etter 2-1-seieren:

<b>Hele Drillos pressekonferanse</b>