LARNACA: Mens John Carew og det norske landslaget løp utrettelig for tre poeng på banen, jobbet Lars Stensby og fire andre Fotballforbund-verter hardt utenfor. Det var circa 1700 norske fans på Antonis Papadopoulos stadion. De ble plassert bak det ene målet.

Rett før kampstart ble det klart at de ikke fikk være for seg selv.

– Jeg tror listen for å slippe inn kjenninger ligger litt lavere her enn hos oss. De slapp inn lokale fans på nordmennenes område. I tillegg klatret andre over gjerdene. Vi tok tak i det, og fikk separert dem et stykke ut i 1. omgang. Erfaringsmessig er det ikke bra å blande tilskuerne. Spesielt ikke når bortelaget scorer flere enn hjemmelaget, sier Stensby, som til daglig er konsulent i Fotballforbundets arrangementsavdeling.

Han og kollegene understreker at ingenting dramatisk skjedde, og at de norske supporterne neppe merket at det var noe galt.

Men mens Norges «vakter» jobber etter føre var-prinsippet, kunne det virke som Kypros stolte på «dette går sikkert bra»-prinsippet.

– Det er jo kulturforskjeller, og vi er nok litt i ytterkant av hverandre, sier Stensby.

Norges tilskuere kom inn gjennom én inngang på kortenden av stadion. Da kampen begynte, ble den låst.

Med hengelås.

Det var ikke populært blant vaktene.

– Det var en murtribune, og i utgangspunktet ikke farlig, men vi har tidligere sett hva som har skjedd på tribuner hvor folk ikke har kommet seg ut. Vi fotfulgte ham med hengelåsnøkkelen. Han fikk ikke lov til å gå langt, smiler Lars Stensby.

Som ikke fikk sett mye av kampen.

Men som vet at resultatet betyr stigende fotballfeber og enda flere reisende nordmenn når EM-kvalifiseringen starter opp i 2011. – I Parken (København) er det jo en helt annerledes infrastruktur. Der er de vant med store kamper. Likevel må vi nok ha enda flere «verter» fra Norge der enn på Kypros, spår han.

Slik feiret norske fans:

<b>Sjekk den elleville supporterfesten</b>