Tre kvinner er blant de fem som mener at nok er nok.

– Det tar utrolig mye tid å være med i NIF-styret, ikke minst når man kommer fra Nord-Norge, sier Kirsti S. Skog.

Hun er fra Nordkjosbotn og bruker masse tid bare på å forflytte seg.

Derfor sitter hun til NIF skal ha sitt ting første helg i juni neste år, men så er det stopp.

For Karette Wang Sandbu handler det om at hun har vært aktiv veldig lenge. Hun synes også styrearbeidet har vært tidkrevende.

-Jeg ønsker å åpne for nye muligheter, sier 31-åringen, som har sittet i styret i åtte år og arbeidet med tre presidenter: Odd Roar Thorsen, som var konstituert, Tove Paule og Børre Rognlien.

-Jeg synes det er veldig lærerikt, og en utrolig kompetent gjeng både i styret og alle dets sparringpartnere. Jeg har fått en helt unik erfaring jeg ikke kunne fått utenom idretten, sier hun.

Anne Irene Myhr og Tormod Tvare er de to andre som har takket nei til gjenvalg.

Tar runden

Onsdag starter valgkomiteen med å intervjue de tre i presidentskapet: Foruten Rognlien er det Jorodd Asphjell og Kristin Kloster Aasen. De to sistnevnte har sagt ja, og nevnes også som mulige kandidater til å bli president.

De øvrige i styret blir intervjuet i forbindelse med NIFs neste styremøte 29. oktober. Det gjeløder enten de ønsker å være med videre eller ikke.

Tom Tvedt, Marcela Bustos, Oddvar Johan Jensen og Astrid Waaler Kaas har gitt melding om at de kan tenke seg å fortsette.

Valgkomiteen skal besette et styre på 11. I tillegg kommer IOC-representant Gerhard Heiberg og de ansattes representant.

Paule minner om at i den forrige runden, den gangen hun gikk av som president i 2011, var det kun to fra det sittende styret som var innstilt fra den daværende valgkomiteen.

— Vi har nå sendt ut invitasjoner til idrettskretser og særforbund, for å få forslag til kandidater. De har frist på seg 20. november. Vi vil forsøke å ha innstillingen i god tid før tinget.

Paule forteller at valgkomiteen har en del grunnprinsipper i bunnen, som kjønn, geografisk spredning, en ungdomsrepresentant og balanse mellom særforbund, der majoriteten skal være olympiske, og idrettskretser.

— Det er en kabal, samtidig er det visse erfaringer vi vil ha inn. Og noe av det viktigste når vi snakker med kandidater er å spørre om de er klar over hvor mye tid det tar.