– Jeg angrer ikke på det vi foretok oss da Tom (Nordlie) forsvant i fjor. Å ansette Stig var overhodet ikke noen feil fra vår side. Han var sterkt delaktig i at vi beholdt plassen i eliteserien i fjor, og han har vært flink i forhold til å gi unge talenter i klubben en sjanse, sier Solér til Fædrelandsvennen.

Styreformannen, som sitter med det overordnede ansvaret for at Bjørnebye nå er ferdig, innrømmer at han trodde Stig Inge Bjørnebye skulle forbli Start-trener i mange år.

– Det er veldig skuffende for meg at vi ikke klarte å skaffe en langsiktig plattform med Stig. Det var hele tiden planen at han skulle ta oss mot de målsettingene vi har satt, sier Solér.

Han mener imidlertid at mangelen på resultater tvang fram en endring.

– Det er bare å erkjenne at vi ikke har oppnådd tilfredsstillende resultater i år, og det har Stig Inge nå tatt hovedansvaret for, sier Solér.

– HAR HOLDT ORD.

– Er det bare fraværet av sportslig suksess som er årsaken til at Bjørnebye måtte gå?

– Det var det avgjørende punktet. Jeg har ingen plan om å kritisere ham for noe annet. Men det er jo slik med alle mennesker at man har sterke og svake sider.

– Så dere på det å kvitte seg med Bjørnebye som siste utvei i forhold til å berge eliteseriekontrakten?

– Det har den siste tiden utviklet seg en dialog der Stig Inge så det som mest fornuftig å tre til side.

– Men han sier dere tok initiativet til dette?

– Det var vi som tok initiativ til å prate sammen, men det var like mye han som tok initiativ til at utfallet ble som det ble, svarer Solér.

– I juni sa du at Bjørnebye kunne tåle hvilke resultater som helst og likevel bli sittende som Start-trener. Hvorfor holdt du ikke ord?

– Jeg har holdt ord, for vi har ikke sparket Stig Inge. Vi er kommet til enighet.

TIL SØRLANDET I DAG.

– Så dersom han ville sitte selv hadde det ikke vært aktuelt å tvinge ham bort, slik tilfellet var med Tom Nordlie i fjor?

– Det har ikke vært noen problemstilling i denne prosessen, sier styreformannen.

I dag kommer han til Kristiansand, der han sammen med resten av den sportslige ledelsen i Start skal diskutere klubbens trenerfremtid.

– Vi må diskutere interne og eksterne kandidater til å lede klubben på kort og lang sikt. Om det blir Bård Wiggen som leder laget resten av sesongen eller om vi skal få inn en annen, er noe vi må finne ut av i løpet av et par dager. Det må skje kjapt, slik at spillerne vet hva de har å forholde seg til, sier han.

Allerede i dag kan løsningen være klar.