– Selvsagt har vi i løpet av det siste døgnet sett på muligheter. Vi skal nå se om vi skal hente inn eksternt eller løse dette internt, sier sports— og mediedirektør Svein Mathisen.

Interne kandidater. Vår avis har sjekket markedet etter ledige trenere i Norge, som dermed ikke må kjøpes ut av en kontrakt for å ta jobben i Start. Internt peker Wiggen, Bård Borgersen og Start 2-trener Frode Fredriksen seg ut. Wiggen sier han er innstilt på å trene Start så lenge klubben ønsker, men ingenting tyder på at trønderen anses som en varig løsning. Borgersen avviser ikke at han har hørt noe fra ledelsen angående jobb som Start-trener.

– Jeg har en trener i meg, er alt han vil si når vi spør om han kan bekrefte eller avkrefte om han er forespurt stillingen.

Eksternt skiller Nils Johan Semb seg ut. Han har vært knyttet til nær sagt alle norske trenersøkende klubber – inkludert Start i fjor – siden han ga seg som landslagssjef i 2003. TV 2-eksperten har ikke svart på gjentatte forespørsler.

Få ledige. For øvrig er det få ledige trenere med eliteserieerfaring. Benny Lennartson er et hett navn på ryktebørsen. Svensken vant titler med Viking både i 1991 og 2001, og er kjent som en karismatiker. Ifølge Erik Solér er ikke Lennartson kontaktet.

En annen ringrev, Nils Arne Eggen, er velkjent 4-3-3-tilhenger med karisma og imponerende RBK-cv, men 67-åringen har flyttet til Spania og uttalte nylig at han er ferdig med å trene lag. Hans gamle sportsdirektør Rune Bratseth er også ledig på markedet, men trakk seg trolig ikke ut av toppfotballen for å bli trener. Tidligere storscorer Jørn Andersen har tidligere sagt at han er åpen for en trenerjobb i Norge, etter at han blant annet har assistert Bundesliga-laget Borussia Mönchengladbach. Trenerforeningens leder Vidar Davidsen er også klubbløs, men jobber for tiden i næringslivet. Arild Stavrum, som hadde suksess med Bærum, har også vært tilgjengelig etter Moldes nedrykk i fjor. Landslagssjef Åge Hareide er ferdig i jobben hvis Norge mister EM-billetten i høst, men har selv sagt han sitter ut EM-kvalifiseringen. Dermed er han utelukket som trenerkandidat før i november, mens den spådde suksesstreneren Ole Gunnar Solskjær neppe flytter til Norge ennå.

ØYVIND BRENNE og arild SANDVIK