– Jeg er ikke så veldig nervøs, nei. Jeg tror vi (Chelsea) klarer oss bra i dag, uavgjort eller ettmålsseier, også slår vi dem på Stamford Bridge, sier Even Strete til bt.no.

Han er leder av Chelseas norske supporterklubb og på plass i den danske hovedstaden.

Tror på Ancelotti

Selv om Chelseas formkurve er begredelig, tror man på avansement for London-laget.

— Jeg tror ikke vi ryker ut for FCK. Det er et usannsynlig scenario.

- Men hva hvis det skjer?

— Det skjer ikke. Man kan ikke gå rundt og tenke på hva som eventuelt vil skje, svarer supporter-sjefen.

Men det som er fakta er at Chelsea omtrent har vinket farvel til ligagullet og FA cupen røk de ut av i helgen. Ligacupfinalen spilles mellom Arsenal og Birmingham søndag. Pokalmulighetene renner altså ut i sanden.

Leder Carlo Ancelotti et stjernegalleri uten muligheter for titler i midten av mars, vet ikke Strete hva han skal gjøre.

- Det ville vært en skandale!

Han mener likevel at italieneren er rett man for klubben i hans hjerte.

— Ancelotti har jeg stor tiltro til. Husk at han vant «The double» i fjor uten å få kjøpe spillere. Han fikk mye ut av laget. Nå har også Abramovitsj åpnet pengesekken igjen. Noen tror han får sparken hvis de taper i kveld, jeg tror i hvert fall han sitter til returoppgjøret er spilt.

— Alle supporterne er nok ikke enig med meg, men jeg mener Ancelotti er rett mann, melder Strete.

Nordmenn på danskebåten

Foreløpig har ikke Fernando Torres startet nedbetalingen etter gigantovergangen fra Liverpool for tre uker siden. Kveldens kamp kunne vært en ypperlig mulighet til å få åpnet den blå scoringskontoen.

— Han har et stort press på seg. Og jeg tror det vil ta tid med Torres, han har jo signert kontrakt for fem og et halvt år. Det er likevel ikke umulig at han scorer i kveld.

Supportersjefen ser for seg en tøff batalje i Parken. Akkurat nå biter vinden og det snør i København. Flere nordmenn har tatt turen til vår skandinaviske nabo.

— Vi var mange norske som hadde en kjempetur med båten til Danmark i går. Vi sang og koste oss. Ståle Solbakken bryr vi oss ikke så mye om, selv om dette er en stor kamp for FCK, smiler Strete.

FCK er stappfulle av selvtillit

Selvtillitsmessig er nok styrkefoholdet ganske splittet mellom engelskmennene og danskene. Den engelske ligamesteren har brukt media til å fortelle om søvnproblemer og formsvikt blant flere enkeltspillere. Laget har ikke vunnet på de fire siste kampene.

— Det har vært stressende og det har vært perioder hvor jeg har hatt vanskelig for å sove, sa John Terry mandag.

- Vi har mistet selvtilliten vår og vi har ikke hatt noen kontinuitet. Det er forklaringen på disse resultatene. Nå må vi stå samlet og jobbe hardt , sa Carlo Ancelotti.

Ståle Solbakken og FCK har nesten vært bortskjemt med gode resultater i Parken, der har de omtrent vært uslåelige de siste årene. Samtidig vet nok nordmannen at han og laget ikke har noe som helst å tape. Det er en grei inngang til de to 8.delsfinalene mot det engelske storlaget.

— Vi er ikke redde for noe som helst. Vi er bare happy og gleder oss. Så selvtilliten er høy. Det ser veldig bra ut, sa Solbakken på mandagens pressemøte.