Manager Carlo Ancelotti merker presset. Det samme gjør kaptein John Terry. For Chelsea er det alt eller ingenting mot København i morgen.

Veldig mye har gått galt for London-klubben de siste månedene.

Utslått av ligacupen, femteplass i Premier League, og lørdag kunne de blå vinke farvel til FA-cuptrofeet etter å ha blitt slått på straffer av Everton.

I morgen venter Ståle Solbakkens København borte i den første av to åttendedelsfinaler.

— Vi er med i Mesterligaen for å vinne turneringen og derfor vil alt annet enn seier mot København være en fiasko. Vi er tvunget til å vinne. FC København har ikke noe press på seg - det er vi som har alt å tape, sier John Terry i et intervju med B.T. og The Guardian.

(Artikkelen fortsetter)

John Terry og Chelsea er store favoritter mot FCK. (Foto: Digitalsport)

Chelsea har hentet mange titler siden styrtrike Roman Abramovitsj kjøpte klubben i 2003, blant annet feiret de The Double etter fjorårssesongen.

Men én ting mangler i premieskapet: Mesterligapokalen. Det blir hevdet at Abramoivitsj skal være helt desperat etter å vinne den pokalen. I engelske medier blir det spekulert i at manager Ancelotti er ferdig om de blir slått ut av lille København.

— Noen ganger er det bra å spille de store kampene, for da er du mer fokusert, mer skjerpet og konkurransedyktig. Derfor skal vi ikke være bekymret for hverken FC København eller Manchester United. I den situasjonen vi er inne i kan det være en god motivasjon for oss å møte de lagene , håper Ancelotti.

Kaptein Terry mener et tap for København vil være uakseptabelt. Men samtidig understreker 30-åringen at de aldri kommer til å undervurdere Ståle Solbakkens menn.

— De er fysisk sterke og så er det utrolig samspilte. De holder sine avtaler og har noen gode individualister, mener Terry, alt annet enn enig med dem som mener det blir lett i Parken i morgen kveld.

— Da vi trakk FC København skrev mange av mine venner SMS'er og gratulerte meg med kvartfinaleplassen. Jeg har også fått med meg at engelske aviser skriver at vi allerede er videre. Vår største utfordring blir å lade opp til denne kampen som om det var Barcelona vi skulle møte. Vi må på ingen måte undervurdere København, jeg så selv kampene deres mot Barcelona - og de holdt et høyt internasjonalt nivå, advarer Terry.

Kan miste alt

I verste fall kan Chelsea-stjernene gå helt tomhendte ut av denne sesongen.

Skrekkscenarioet er at de ryker ut av Mesterligaen, samtidig som de ikke klarer å avansere fra femteplassen i den hjemlige serien. Kun de fire beste på Premier League-tabellen får spille mesterliga til høsten.

- Husk at det er 90 dager, eller tre måneder, til sesongen er slutt. Jeg synes ikke vi skal trekke noen konklusjoner før sesongen er over , sier Ancelotti.

Italieneren prøver å holde motet oppe.

— Dette kan, nok en gang, bli en god sesong for oss. Vi er fortsatt med i Mesterligaen. Og fjerdeplassen er innenfor rekkevidde.

Men i øyeblikket tyder mest på at det blir «arrivederci!» for Ancelotti.

Chelsea-meritter

Etter at Roman Abramovitsj kjøpte Chelsea 2. juli 2003 har klubben hatt stor suksess. De har vunnet serien tre ganger (2005, 2006, 2010), tatt seriesølv tre ganger (2004, 2007, 2008), FA-cupen tre ganger (2007, 2009, 2010), ligacupen to ganger (2005, 2007). Chelsea var tapende finalist i Mesterligaen (2008), i tillegg har de vært semifinalist i samme turnering hele fire ganger (2004, 2005, 2007, 2009).