Notts County overrasket med å spille uavgjort mot Manchester City hjemme på Meadow Lane, og ble belønnet med omkamp i FA-cupens fjerde runde.

I Manchester ble det grei skuring for hjemmelaget. To mål av Patrick Vieira sørget for ro i rekkene, før Carlos Tévez, Edin Dzeko og Micah Richards pyntet på sluttresultatet med tre scoringer i sluttminuttene.

— Dette var en viktig seier, for FA-cupen betyr mye for oss, sier City-manager Roberto Mancini ifølge Sky Sports.

Han lot seg imponere av motstanden i første omgang.

— Den første halvtimen spilte Notts County veldig bra, roser Mancini, som mener Hellas-turen i Europaligaen på torsdag gikk ut over hjemmelagets prestasjon.

— Vi startet tregt, for det er vanskelig å yte 100 prosent når du spiller kamp hver tredje dag. Men da vi fikk det første målet forandret det kampen, og vi begynte å skape mer sjanser utover kampen, sier han.

Manchester City møter Aston Villa i femte runde i FA-cupen. Vinneren av den kampen møter enten Everton eller Reading på hjemmebane i kvartfinalen.

Vieira-dobbel

Manchester City spilte langt fra noen gnistrende kamp før pause, men kunne likevel gå til pause med ledelse.

David Silva fant Vieira på nærmeste stolpe på en corner etter 37 minutter, og franskmannen headet mot mål. Ballen sneiet innom hånden til Pearce – som var nok til å overliste Nelson i Notts County-målet.

Samme mann doblet ledelsen – og punkterte nærmest kampen – etter en snau times spill. Nok en gang var det på en corner, og nok en gang var Vieira frampå. Franskmannen slo Bishop i hodeduellen og headet sikkert i mål til 2-0-ledelse.

Raknet mot slutten

Notts County var ikke ufarlige, men da laget nærmet seg mål var enten Joe Hart i veien eller avslutningene for upresise.

Det straffes hardt når motstanderen har spisser som Carlos Tévez og Edin Dzeko på banen, og i sluttminuttene ville også stjernespissene ha et ord med i laget.

Carlos Tévez ble spilt fri alene med keeper seks minutter før slutt, rundet keeper, og sendte City opp i en 3-0-ledelse på sikkert vis.

I løpet av kampens to siste minutter fastsatte Edin Dzeko og Micah Richards sluttresultatet til 5-0. Først la Tévez inn til Dzeko, som headet i åpent mål fra fire meter bak en utspilt keeper. Deretter hamret Richards inn 5-0 etter nok en corner.

HEADER: Edin Dzeko setter inn Citys fjerde scoring. (Foto: Digitalsport)

Fakta engelsk FA-cup fotball søndag:

5. runde:

Senere kampstart: Fulham – Bolton (16.00), Leyton Orient – Arsenal (17.30).

4. runde:

Manchester C. – Notts County 5-0 (1-0). M: Patrick Vieira (37, 58), Carlos Tevez (84), Edin Dzeko (89), Micah Richards (90). T: 27.276. ## Lørdag, 5. runde:

Birmingham – Sheffield W. 3-0 (2-0). B: Jean Beausejour (6), Obafemi Martins (17), David Murphy (53). T: 14.607. Manchester U. – Crawley Town 1-0 (1-0). M: Wes Brown (28). T: 74.778. Joshua King var ubenyttet reserve for Manchester U.

Stoke – Brighton 3-0 (3-0). S: John Carew (14), Jonathan Walters (22), Ryan Shawcross (43). T: 21.312. John Carew spilte 62 minutter for Stoke.

4. runde omkamp:

Chelsea – Everton 1-1 (0-0), 3-4 på staffer. C: Frank Lampard (104). E: Leighton Baines (119). T: 41.113. Everton møter Reading i 5. runde 1. mars.

Spilles mandag, 5. runde: West Ham – Burnley. (©NTB)