Tomas Rosicky så ut til å bli matchvinner da han sendte Arsenal i ledelsen etter 53 minutter borte mot Leyton Orient, men laget fra nivå tre i England ville det annerledes.

To minutter før slutt gjorde innbytter Jonathan Tehoue alt selv; han fikk ballen like innenfor sekstenmeteren, dro seg forbi Sebastien Squillaci og Ignasi Miquel med en elegant bevegelse, og hamret ballen mellom bena til Manuel Almunia og i mål.

Hjemmelaget feiret som om de hadde vunnet cupen, og med god grunn, for nå skal laget til Emirates for å spille omkamp. En omkamp som passer Arsenal-manager Arsène Wenger svært dårlig i et tett kampprogram.

— Vi skulle selvsagt ønsket at vi hadde klart oss uten omkamp, men det ser ut som at lag fra lavere divisjoner har forbedret seg kraftig de siste årene. De er taktisk og fysisk sterke, og veldig vanskelige å møte, sier Wenger ifølge Talksport.

Vinneren av omkampen skal til Old Trafford for å møte Manchester United i kvartfinalen.

Overrasket Wenger

- Vi var forberedt på å gå i krigen for å komme oss videre til neste runde, men klarte det ikke på hjemmebane. Vi forsøker på nytt i neste kamp, sier Leyton Orients målscorer Jonathan Tehoue ifølge ESPN.

Han kom inn etter 63 minutter, og skapte mye trøbbel for Arsenal-forsvaret.

— Vi måtte bare fortsette å ha troen etter at vi kom under. Nå ser vi bare fram mot omkampen, sier han.

Arsenal-manager Arsene Wenger skrøt av motstanderen etter kampen.

- Jeg er ikke skuffet over mine egne spilleres prestasjoner, men jeg ble overrasket over Leyton Orient. De spilte med stor moral og kamplyst, og spilte i det hele tatt en overbevisende kamp, sier Wenger, som valgte å spare flere førstelagsspillere etter kampen mot Barcelona i midtuken.

— Flere av spillerne var utslitte etter kampen mot Barcelona, så derfor ble det dette laget, sier Wenger, som blant annet slapp til Manuel Almunia og Ignasi Miquel.

Kontrollerte kampen

Arsenal skapte lite i første omgang, og slet med å få flyt i pasningsspillet på en noe ujevn gressmatte på Brisbane Road.

Det var laget fra nord-London som styrte det meste, men favorittene manglet besluttsomhet på den siste tredjedelen av banen, og dermed fikk Leyton Orient gode arbeidsforhold i de bakre rekker.

Etter 53 minutter fant Rosicky nettmaskene – og sendte Arsenal oppskriftsmessig i ledelsen. Tsjekkeren var sist på et innlegg fra Nicklas Bendtner, og styrte ballen elegant i mål med hodet – utagbart for Leyton Orients keeper Jamie Jones.

Sen utligning

Leyton Orient var ikke ufarlige i motsatt ende, og ble til slutt belønnet med en sen utligning.

Alex Revell fikk først to gode muligheter i Arsenals sekstenmeter, men det første skuddforsøket etter 69 minutter endte utenfor, og det neste gikk rett i hodet på Arsenal-stopper Squillaci åtte minutter før slutt.

Både Rosicky og Arsjavin hadde muligheten til å punktere kampen for bortelaget, men keeper og stolpen sto i veien for Arsenal-spillerne.

To minutter før slutt dukket innbytter Jonathan Tehoue opp og sørget for elleville jubelscener på Brisbane Road. Alene med keeper hamret han ballen mellom beina til Almunia og sørget for omkamp.

En omkamp som sikrer laget fra nivå tre en solid slump med penger i klubbkassen.

UTLIGNER: Jonathan Tehoue smeller til og sikrer omkamp for Leyton Orient. (Foto: Scanpix)