Det sier Halvor Lauvstad, generalsekretær i Norges Skøyteforbund.

For tre uker siden gikk Skøyteforbundet til et uvanlig skritt og startet en innsamlingsaksjon for å skaffe mer penger til Sverre Lunde Pedersen og de andre skøyteløperne.

En kvart million

På 22 dager er det samlet inn drøyt 250.000 kroner via nettstedet skoytenorge.no.

– Det er vi kjempeglad for. Pengene gjør at vi får en tryggere gjennomføring av sesongen for de beste løperne våre, sier Lauvstad til Bergens Tidende.

Han forteller at rundt 85 prosent av midlene så langt er kommet fra privatpersoner, resten fra bedrifter. Målsettingen er å passere 1 million kroner i løpet av mars.

– Aksjonen løper ut sesongen, så det er fortsatt mulig å gi. Vi er kommet veldig godt i gang med aksjonen, sier generalsekretæren.

I år har forbundet måttet gjøre betydelige innsparinger på grunn av manglende sponsorinntekter. Hittil har kuttene ikke gått ut over den sportslige satsingen, men for at de norske løperne skal få trent og konkurrent på lik linje med konkurrentene, trenger de friske midler.

– Vi håper å sende så mange som mulig løpere til konkurranser. I verste fall måtte noen av dem ha tatt kostnader selv, sier Lauvstad.

Gir bort gratisbilletter

Som en ekstra takk får alle bidragsytere som gir 2000 eller mer gratisbillett til verdenscupløpene på Hamar 31. januar og 1. februar.

– Det er mange som har takket oss for at de kan gi oss penger. I tillegg til beløpet på 250.000 kroner er det kommet 20.000 kroner fra utlandet som ennå ikke er registrert. Dessuten er det en del skøytefans uten nettbank som ønsker å gi, og det er vi veldig takknemlige for, sier Halvor Lauvstad.