— Jeg visste det var et bra løp, men jeg trodde ikke det ville holde til gull. Det er veldig deilig, sier Søfteland idet han skjønner at løpet til Håvard Bøkko ikke er godt nok til å ta fra ham gullet.

Dermed ble Thomas Henrik Søfteland historisk. Aldri før har en person fra Grimstad vunnet en distanse i NM.

— Dette er så utrolig gøy. Håvard hadde allerede sikret sammenlagtseieren, men han tok seg skikkelig ut. Og forholdene var ganske jevne, så han kan ikke klage på det, sier 23-åringen, som har bursdag 29. desember.

— Dette skal feires med god mat, både i kveld og i jula. Også skal jeg ha mange økter her, sier Søfteland og skuer utover isen ved Myra i Arendal.

Får skryt

Øystein Grødum, trener i Arendal Skøiteklub og tidligere langdistansekonge, skryter av alle klubbens representanter og hele arrangementet.

— Det var et perfekt gjennomført stevne. Klubben har gjort en strålende jobb hele helga. Og Arendal viser igjen at vi har den beste utendørsisen her i landet. Det er mye arrangørerene kan være stolte over etter denne helga, sier Grødum, og legger til:

— Arendal Skøiteklub har minst én person på pallen på alle distansene, det er utrolig bra.

Fem medaljer

Simen Spieler Nilsen var det store hjemmehåpet, og han står igjen med to medaljer på 500 (1. plass) og 1500 (2. plass), og en tredjeplass sammenlagt. Magnus Myhren Kristensen overrasket da han tok sølv og bronse på henholdsvis 1500 og 500 meter. Thomas Søfteland rundet av en god NM-helg for vertsklubben da han knuste all motstand på 10.000 meter.

Bøkko tok igjen Kupper’n

Det er ikke bare Søfteland som ble historisk i helga. Håvard Bøkko tok sin åttende strake allround-NM-seier og passerte dermed Knut «Kupper’n» Johannessens sju på rad fra 1957 til 1963.