I helgens allround-NM i Arendal hadde Sverre Lunde Pedersen planer om å ta NM-gullet han fortsatt mangler i samlingen sin. Det kan bli med tanken.

— Det spørs om det går. Jeg har ikke bestemt meg enda, sa Fana-løperen til BT torsdag.

Fredag formiddag tar han avgjørelsen.

Antibiotikakur

Fana-løperen har hanglet stygt hele uken, og har ikke vært i stand til å trene.

— Da jeg kom hjem fra verdenscupen i Heerenveen søndag kveld, kjente jeg at jeg brygget på noe. Jeg hadde vondt i brystet, det sved i lungene, og jeg hadde feber og hodepine, forklarer han.

Da han ikke ble bedre, oppsøkte han lege på onsdag. Der ble han satt på en ukelang antibiotikakur.

— Det er trolig snakk om en lettere lungebetennelse, så det er ikke akkurat noe ideelt utgangspunkt for en løpshelg med fire distanser på programmet, sier han.

— Det kan bli en tøff helg. I tillegg er det utendørs og kaldt, fortsetter han.

— Å gå 10.000 meter med lungebetennelse i kroppen kan vel ikke være det beste?

— Nei, men når det er sagt er 1500 og 5000 meter vel så ille for pusten. Det er en belastning for lungene. Det har jeg fått erfare. Innendørs er heller ikke ideelt, fordi da er det en blanding av kald og varm luft. Det er heller ikke ideelt for luftveiene, sier han.

Mangler NM-gull

Nå er han i tenkeboksen.

— Det blir en vurdering jeg må ta i samråd med trener og støtteapparat. Men det er klart jeg må være forsiktig med helsen, og ikke risikere å gjøre noe som kan ødelegge resten av sesongen. Det må også tas i betraktning at jeg går på en penicillinkur, sier han.

— Samtidig har jeg jo litt lyst å gå også, siden dette skjedde under NM i fjor også, og jeg fortsatt mangler en NM-tittel i allround. Men jeg mangler jo en medalje internasjonalt også, i EM og VM, så det er kanskje viktigere å prioritere å bli skikkelig frisk og komme i form når det drar seg til mesterskapene på nyåret, sier han.

Lunde Pedersen har hatt en travel og sterk åpning på sesongen. Han har en seier på 1500 meter fra Seoul og to annenplasser i Berlin, henholdsvis på 1500 og 5000 m.

— Det har vært fire tøffe løpshelger, med mye reising over forskjellige tidssoner. Det tar jo på kroppen, sier han.