Emmanuel Adebayor ble utvist av Howard Webb sist han var på Emirates Stadium. Foto: NTB SCANPIX
Emmanuel Adebayor løp over hele banen for å feire sitt mål mot Arsenal foran Arsenal-fansen. Foto: NTB SCANPIX

FØLG LIVE FRA KLOKKEN 18.15:

ARSENAL-TOTTENHAM

Etter en stille høst under André Villas-Boas, har Emmanuel Adebayor nå funnet tilbake til sitt fryktinngytende beste under Tottenhams nye sjef Tim Sherwood.

Togoleseren har scoret fire mål på de fem kampene siden managerskiftet. Dermed passer det bra at neste motstander er gamleklubben Arsenal i FA Cupen.

Han er nemlig ikke verdens mest populære mann på Emirates. Hovedårsaken til det er at han forlot Arsenal for Manchester City i 2009, for så å løpe over hele banen for å feire foran Arsenal-fansen etter sitt første mål mot klubben i City-trøya.

Tim Sherwood tror Arsenal helst skulle sett at Adebayor ikke kunne spille lørdagens Nord-London-Derby.

— Jeg tror at det var mange fornøyde Arsenal-spillere, -trenere og -supportere da de så Adebayor gå av banen skadet mot Manchester United. Men, uheldigvis for dem, kommer han til å starte mot dem, sier Sherwood ifølge the Telegraph.

Wenger oppfordrer til respekt

Arsene Wenger bærer tilsynelatende ikke nag mot sin tidligere elev.

— Jeg vil ikke at publikum skal hetse ham, jeg vil bare at vi skal spille bra. Det er alltid det samme: når spillere kommer tilbake til klubben vil du at de skal bli respektert, sier Wenger ifølge Arsenals hjemmeside.

Han berømmer Adebayor for hans bidrag til klubben.

— Han hadde påvirket laget enormt, sammen med Thierry Henry. Han var en stor suksess når Thierry dro fra Barcelona. Da tenkte jeg at Adebayor kunne ta over. Han scoret 30 mål sesongen etter. Bare han vet om han angrer på at han dro, sier Wenger.

Skamros fra Sherwood

Tim Sherwood har også kun gode ord å si om angriperen som har fått en ny vår de siste ukene.

— Etter United-kampen hadde han krampe i hver eneste kroppsdel. Vi visste ikke hvilken kroppsdel vi skulle massere og sette is på først. Han slet virkelig, men det går ikke ann å holde ham tilbake for øyeblikket. Han er en topp spiller, så enkelt er det. Han er virkelig motivert til å spille, og han er en av de beste spillerne i Premier League.

- Han er smartere enn folk tror

Adebayor har en tendens til å havne i overskriftene når han spiller mot Arsenal. Sist gang Adebayor spilte på Emirates Stadium scoret han før han ble utvist like etterpå.

- Han er smartere enn folk tror. Han skjønner når han gjør feil, og lærer fra dem, sier Sherwood.

Han vil blant annet ha Adebayor og Roberto Soldado å velge i foran derbyet lørdag. Arsenal-sjef Arsene Wenger har imidlertid ikke et luksusproblem på spissplassen.

Nicklas Bendtner er skadet og Olivier Giroud bekreftet tidligere lørdag at han er syk på Twitter.

Dermed blir det trolig Lukas Podolski eller Theo Walcott som starter på topp for Arsenal lørdag.