Tottenham har fått en oppsving under Tim Sherwoods ledelse. Anført av tidligere Arsenal-spiss Emmanuel Adebayor går laget for seier over byrivalen i FA-cupen.

Det heteste navnet før lørdagens kamp er den høyreiste togoleseren. Han ble nærmest utstøtt av André Villas-Boas, men har blomstret på ny etter at portugiseren ble erstattet av Sherwood.

Under den tidligere assistentmanageren er det blitt fire kamper fra start og tre scoringer for Adebayor. I de sterke borteseierne over Southampton (3-2) og Manchester United (2-1) har han vært avgjørende.

Venstrebacken Danny Rose er blant dem som har ønsket 4-4-2 og Adebayor og Roberto Soldado i tospann hjertelig velkommen.

— Det har vært fint for Soldado å få litt hjelp der oppe. For noen få uker siden hadde ikke Adebayor spilt en kamp siden sesongoppkjøringen, men energinivået hans har vært briljant. Han har vært som et nytt kjøp. Det er strålende for oss, sier Rose.

Lue-Trøbbel

Sommeren 2009 forlot angriperen Arsenal til fordel for Manchester City under bitre omstendigheter. Lørdag får han sjansen til å frustrere gamleklubben igjen.

— Vi er alle glad for at han er tilbake i laget. Han har ikke noe å bevise, men han spiller som om han har det. Han ser frisk ut og skaper masse trøbbel for de andre lagene, fortsetter Rose.

Tottenham-spiller Danny Rose bekrefter at det var uenigheter mellom Villas-Boas og Adebayor.

- Det var åpenbart litt uenigheter mellom ham og André, men nå er det over, bekrefter Rose.

Daily Mail påstår at problemene mellom Villas-Boas og Adebayor skal ha vært på grunn av at spissen ikke ville ta av seg lua da manageren ba han om å gjøre det.

Når det er sagt: Arsenal har Premier Leagues tetteste forsvar med 18 baklengsmål på 20 kamper. Den formsterke vingen Theo Walcott lover at London-derbyet ikke skal bli noen «tur i parken» for gjestene.

— Det er et dårlig tidspunkt å møte oss på også, sier mannen som har scoret fem mål på de siste fem kampene.

Entusiasme

For mens Tottenham har plukket ti poeng av tolv mulige med Sherwood i sjefsstolen, er det stadig Arsenal som topper den engelske ligatabellen.

— For de nøytrale blir det en veldig interessant kamp. Jeg kan ikke tippe hvordan den ender. Som engelskmann er FA-cupen veldig spesiell for meg. Jeg elsker den, sier Walcott.

— Siden den nye ansettelsen har Tottenham gjort det veldig bra. Men som jeg sier, de ønsker ikke å møte oss. Og det er på vår hjemmebane. Vi forsøker å gjøre den til vårt fort, og det er vi i gang med, legger han til.

Sist lagene møttes, i september, hadde Walcott målgivende pasning i 1-0-seieren på hjemmebane. Da jaget Tottenham lenge en utligning uten å lykkes. En ny, tøff batalje venter lørdag.

— Tottenham-kampene er alltid de første jeg ser etter (på terminlisten). I de kampene vil du alltid legge 100 prosents innsats. Det er enorme kamper, fastslår Walcott.

(©NTB)