Vuku-Rosenborg 0-3:

— Jeg har vært med å møte lag fra lavere divisjoner i den skotske cupen, og rammen rundt de kampene er veldig likt dette med en trang og humpete bane, sier Liam Henderson.

Slik var cuprunden: Vi fulgte Vuku-Rosenborg

Frøs forferdelig

Skotten jobbet iherdig med å holde varmen i et par små plussgrader og striregn.

— For å være ærlig, frøs jeg noe så helt forferdelig. Jeg har aldri vært så kald i en kamp før, sier 18-åringen.

RBK liam1.jpg Foto: Leif Arne Holme

En annen som frøs, var keeper Alexander Lund Hansen.— Det er det verste jeg har vært med på værmessig. Jeg frøs hele kampen, og var så frossen at det var bra jeg ikke fikk noe å gjøre. Jeg er faktisk glad jeg hadde hjelm, ellers tror jeg det kunne gått galt, sier han.

Store kontraster

Knappe to tusen tilskuere trosset skitværet i Vuku for å få med seg det storfine besøket på stadion. Henderson innrømmer at rammen rundt kampen stod i sterk kontrast til det å spille foran 60.000 tilskuere på Celtic Park.

— Selvsagt er det en helt annen ramme rundt, men vi må gjennom disse kampene dersom vi skal vinne cupen. Jeg nøt å spille kampen, selv om ikke været var det beste. I dag gjorde vi en veldig profesjonell jobb, og er gjennom til den andre runden, sier han – samtidig som han skryter av motstanderne fra 4. divisjon.

— Jeg synes Vukuspillerne gjorde en god jobb. De jobbet hardt, og gikk tøft i taklingene, sier han.

Håper på mer spilletid

Etter to kjappe mål i løpet av de tjue første minuttene, var skotten var en av få Rosenborgere som fortsatte å prøve. Nå håper han at innsatsen etter hvert belønnes med mer spilletid i eliteserien.

— Jeg må bare fortsette å stå på og ta de sjansene jeg får. SÅ får jeg håpe at innsatsen betaler seg, og at jeg nærmer meg en plass i startelleveren. Når det er sagt, har Ole (Selnæs) og Fredrik (Midtsjø) vært fantastiske i de tre første kampene, og jeg har lært mye av dem, sier han.