Da han onsdag startet Stabæks bortemøte mot Runar i Sandefjord, ble Gurpreet Singh Sandhu den første indiske fotballspilleren til å spille en offisiell kamp for et lag i en toppdivisjon i europa, noen sinne.

— Det var en spiller i Celtic i 1936 som fikk spille, men det var bare vennskapskamper. Dermed var Gurpreet den første inderen noen sinne som spiller en offisiell kamp for en toppklubb, sier medieansvarlig i Stabæk, Oddbjørn Vistnes.

Stolt over egen milepæl

Debuten til Singh Sandhu har fått stor oppmerksomhet i hjemlandet India. 23-åringen har tidligere fått spillere i treningskamper for Bob Bradleys Stabæk, men opptredenen i onsdagens 6-0-seier i cupen var hans første i en tellende kamp.

— Jeg føler meg veldig heldig. For meg er det et stolt øyeblikk, sier Singh Sandhu.

India er for øyeblikket rangert som verdens 147. beste landslag. Men selv om landet ikke er kjent som en fotballgal nasjon, var det stor oppmerksomhet rundt Stabæk-spillerens historiske kamp.

— De er veldig interesserte. Jeg måtte skru av telefonen fordi jeg fikk så mange beskjeder. Jeg skrudde den første på igjen nå, sier han.

Eliteserielagenes målforskjell: 68-6

Målvakten fikk ikke mye å gjøre i Sandefjord, der Bob Bradley og Stabæk enkelt avanserte til andre runde etter 6-0-seier mot Runar.

— Det var ikke for meg å gjøre, men jeg fikk god øvelse på det å holde konsentrasjonen oppe, sier Singh Sandhu.

Tirsdag startet tjuvstartet Vålerenga og Start cuprunden med enkle triumfer mot henholdsvis Lokomotiv Oslo og Vigør. Heller ikke tirsdag smalt det noen cupbombe. Nærmest var Asker, som tapte knepent 2-1 mot gamletrener Lars Bohinen og Sandefjord.

Også Mo holdt det jevnt mot Tromsø, men måtte til slutt se seg slått 2-1. Rundens største seier sto formlaget Odd for, da de feiet Skotfoss av banen med 13-0. Rosenborg har i serieåpningen feiet både Aalesund og Haugesund av banen, men mot fjerdedivisjonslaget Vuku ble det tøffere. Det endte til slutt med 3-0 til RBK.

Også regjerende mester Molde fikk det tøft. Blåtrøyene scoret bare to mot Brattvåg, og fikk også møte motstand av voldsom vind. Tre ganger blåste målet av banen i den noe spesielle cupkampen.

Vi fulgte NM-runden: