VUKU-ROSENBORG 0-3

Hjemmelaget Vuku var ikke levnet store sjanser da Rosenborg kom på besøk til Nord-Trøndelag i første runde i cupen onsdag.

Men vi har sett det før. Lag fra lavere divisjoner som har gjort de tidlige cuprundene særdeles utrivelig for storfavorittene.

Slik var cuprunden: Vi fulgte Vuku-Rosenborg

Henderson-goal

Det var imidlertid ikke aktuelt for RBK-spillerne onsdag. Kåre Ingebrigtsen mønstret et mannskap med to debutanter fra start i Jørgen Solli og Andreas Helmersen, og gikk ut med høyt tempo.

Liam Henderson (nr 18) og Rosenborg gikk enkelt videre i cupen. Foto: Leif Arne Holme

Fjerdedivisjonslaget Vuku ble satt under press umiddelbart, og allerede etter fire minutter møtte Helmersen et innlegg fra venstresiden. Han satte venstrefoten til, men sendte ballen i stolpen fra rundt fem meter.Det skulle imidlertid ikke gå lenge før den første Rosenborg-scoringen lå i nettet. Tomas Malec viste styrke i feltet, og la ballen igjen til Liam Henderson. Skotten dunket til med høyrefoten, og satte ballen sikkert i mål til 1-0. Og etter tolv minutter var ledelsen doblet. Et nydelig Rosenborg-angrep, der Jonas Svenssons crosspasning til Emil Nielsen ble sendt videre til John Hou Sæter. Sistnevnte ble lagt i bakken, og dommer Thomas Solum Lystad pekte på straffemerket.

Tomas Malec viste seg sikker fra ellevemeteren.

Vuku løftet seg

Deretter fulgte en lang periode uten noen store muligheter. Hjemmelaget ble langt mer aggressive, samtidig som Rosenborg ble mindre presise med ball.

Samtidig forsøkte Vukus Joakim Auran å utfordre Jørgen Skjelvik i løpeduell ved flere anledninger. Han tapte dem alle, men etter rundt 40 minutter fulgte han opp Skjelviks tilbakespill til Alexander Lund Hansen. Sisteskansen klønet det til, og Auran fikk Vukus første sjanse. Han klarte imidlertid ikke overliste Rosenborg-keeperen.

Dermed ble det med de to tidlige scoringene i den første omgangen.

Brasse-forsøk

Etter 47 minutter kom Emil Nielsens første scoring i en obligatorisk Rosenborg-kamp. Vuku-keeper Håkon Buhaug Folstad måtte gi retur på en avslutning, og dansken var våkent frempå på returen.

Kåre Ingebrigtsen takker Vuku-treneren for kampen. Rosenborg reiser hjem til Trondheim med billett til 2. runde i NM. Foto: Leif Arne Holme

Rosenborg var selvsagt det beste laget, men halvveis ut i den andre omgangen sto Vuku-innbytter Pål Landfald for kampens største C-moment. Etter litt klabb og babb i boksen havnet ballen hos Langfald, som hadde ryggen mot målet. Han satset likesågodt på et brassespark, og avslutningen havnet like til side for krysset.Resten av kampen var preget av at alt var avgjort. Vuku gjorde det de kunne, Rosenborg akkurat det de måtte.

Dermed endte det med 3-0 til Rosenborg. Det resultatet er 12 mål bedre for Vuku enn den forrige cupkampen mellom de to lagene i 1993.