Stavanger – Sparta Sarpsborg 4-5 e.f. (2-3, 1-1, 1-0, 0-1)

— Jeg er utrolig skuffet, både over meg selv og laget. Vi er nede i en skikkelig dump nå, og har tapt tre kamper på rad. Jeg synes til tider at vi spiller veldig dårlig, og når vi får sjansen klarer vi ikke å utnytte den, sier Oilers-spiller Tommy Kristiansen til Aftenbladet.

— I fjor vant vi kamper som denne, men nå jobber vi altfor mye én og én og ser ut til å være mest opptatt av å avgjøre kamper på egenhånd. Dette føles som en dyp bølgedal, og vi er nødt til å snu den vonde trenden sammen. Det var én av styrkene våre i fjor, sier han.

Sarpingen Kristiansen var heller ikke fornøyd med det defensive spillet.

— Vi ga dem alt. Ruben Smith var litt uheldig bakerst, og hadde dessverre ikke sin beste dag på jobben. Men han fikk kanskje ikke den beste jobben heller. Uansett er det sånt som fort sprer litt usikkerhet i laget. Nå må vi bare fortsette og stille tøffere krav til hverandre. Vi kan ikke bare høre på det trenerne sier. Det er oss gutta som må gjøre jobben og slite mer for hverandre. Det er for mange som bare sklir rundt, sier han.

Intens start

Bordet var dekket for toppkamp og Movember-fest da serieleder Oilers tok imot tabelltreer Sparta i DNB Arena torsdag kveld.

Og lagene innfridde forventningene fra første minutt. Åpningsperioden ble etter hvert den mest intense og begivenhetsrike i Oilers’ storstue så langt denne sesongen, med fem mål og en rekke store muligheter til begge lag.

Kampen åpnet best sett med Sparta-øyne. Etter én tominutter til hvert lag, utnyttet Patrick Eriksson sjansen fra skrått hold og sendte østfoldingene i ledelsen 1-0 bak en noe rusten Ruben Smith allerede etter 4.53. Da Mats Weberg dro på seg gjestenes andre utvisning etter 5.14, benyttet Oilers sjansen til å skape balanse i regnskapet da Petter Røste Fossen prikkskjøt pucken til 1-1 etter 7.30 assistert av Andy Sertich og Nick Bruneteau.

Knold og tott

Et tilsynelatende heltent hjemmelag skapte etter hvert flere store sjanser, og bare to minutter etter utligningen fikk Oilers nok en gang muligheten i overtall. Den utnyttet de kontant da Mats Larsen Mostue ladet kanonen fra blålinjen og smalt inn 2-1 etter 9.31 etter pasninger fra Dan Kissel og Josh Soares.

Baklengsmålet fikk Sparta-trener Lenny Eriksson til å ta time out, men da spillet var i gang igjen fosset vertene rett i angrep og Dan Kissel kom alene med Tommy Johansen i gjestenes mål, uten å omsette sjansen i mål.

Etter ti meget fartsfylte og uvanlig begivenhetsrike åpningsminutter var det i stedet fjerderekken til Sparta som sørget for 2-2 da Henrik Knold utnyttet svakt Oilers-forsvar og en god pasning fra Håkon Imset Storli til å sette inn sarpingenes andre mål for kvelden etter 11.14. ## Flere forsvarsfeil

Og Sparta fortsatte å gjøre livet vanskelig for Oilers. Etter 16.40 sørget en kjempeblemme fra Ruben Smith til at nevnte Imset Storli stjal pucken fra vertenes sisteskanse i rundvantet og satte inn 2-3 i åpent mål. 2-3 var også stillingen til pause etter 20 sjeldent underholdende minutter og 13-8 i skudd.

— Vi er tamme i starten av kampen, men hever oss i andre halvdel. Dessverre misbruker vi utrolig mange sjanser. I tillegg gir vi bort for enkle mål, sier Petter Thoresen.

- Jeg vurderte å skifte keeper etter den første perioden, men det var mange andre jeg også kunne skiftet. Samtidig var ikke dette helt natta. Vi spiller bra nok til å vinne, men må bli mer effektive , sier Thoresen.

— Keeperen på det andre laget var bedre i denne kampen. Så enkelt er det. Jeg har veldig uflyt og da er det tungt, sier Oilers-keeper Ruben Smith.

Oilers ga gass fra start også i midtperioden, som bare var 2.43 gammel da Petter Røste Fossen ble tildelt straffeslag. Oilers-spilleren maktet imidlertid ikke å utnytte muligheten til å utligne. I stedet var det Sparta som økte ledelsen til 4-2 i undertall etter en skikkelig brøler av Mats Larsen Mostue og Oilers-forsvaret.

Solberg reduserte

Selv om den andre perioden ikke var fullt så intens som den første, var det ikke langt mellom høydepunktene i DNB Arena.

Åtte minutter ut i perioden barket Oilers-kaptein Kristian Forsberg og Spartas Marius Hagberg sammen foran gjestenes mål. Det endte med at begge ble sendt i garderoben med fem minutter + videodømming for roughing.

Begge lag produserte en rekke store sjanser i minuttene som fulgte, og etter 33.08 fikk omsider Oilers lønn for strevet da Henrik Solberg reduserte til 3-4 etter en strålende kontring og en utsøkt pasning fra Christian Dahl-Andersen.

Dermed var gjestene foran med ett mål før den tredje og siste perioden.

Lønn for strevet

Og hockeyfesten fortsatte etter den siste hvilen. Spillet bølget fram og tilbake, begge lag jaktet mål og etter flere store Oilers-muligheter fikk også Petter Thoresens menn lønn for strevet. Seks minutter av perioden var gått da Nick Bruneteau serverte Josh Soares med en genial pasning og sistnevnte utlignet til 4-4. Men etter to strake tap var bare seier godt nok for Oilers, som stadig ville ha mer. Både Rudolfs Balcers og Christian Dahl-Andersen både kunne og burde omsatt sjanser i mål, men Sparta-keeper Tommy Johansen nektet å la seg lure.

Oilers fikk sjansen i overtall både etter 54.43 og 57.17, og med 2.43 igjen på klokken ble Sparta tvunget til å ta time out. Hjemmelaget maktet ikke å utnytte muligheten, og dermed var det duket for fem minutters spilleforlengelse i DNB Arena etter 4-4 og 42-23 i skudd etter ordinær tid.

Sudden death

4045 tilskuere fikk se de regjerende seriemesterne åpne best i sudden death, og etter et massivt Oilers-press var Dennis Sveum uhyre nære å avgjøre det heseblesende oppgjøret.

I stedet fikk Oilers-backen Johannes Johannesen en tominutters utvisning for tripping med under to minutter igjen av forlengingen. Den sjansen grep gjestene med begge hender, og Niklas Roest avgjorde kampen til 4-5 i overtall etter 63.46 bak en lite patent Ruben Smith.

Dermed gikk Oilers på sitt tredje strake tap i serien.

Sparta-trener Lenny Eriksson var strålende fornøyd med triumfen i Stavanger.

— Dette ble en skikkelig krigeseier. Vi manglet flere sentrale spillere og pådro oss veldig mange utvisninger. Jeg synes dommerne var både inkonsekvente og feige, og de ga Oilers mange sjanser. Det gjør seieren enda deiligere, sier svensken til Aftenbladet.

Vi fulgte kampen direkte