Vålerenga-Molde 0–1

ULLEVAAL: Hestad var banens bestemann og briljerte i lange perioder da Molde slo Vålerenga på Ullevaal. Slik han har gjort det for Molde i Europa-cupkamper i sommer.

— Det kunne gått langt verre. Det er små marginer i sånne ulykker, sier Hestad til Aftenposten.

Lille julaften i fjor: Eirik Hestad mistet kontrollen over bilen på det glatte føret og kræsjet med en annen bil. Stortalentet lå blodig og bevisstløs i vraket. Han våknet på sykehuset med nakkebrudd, hjernerystelse og to brudd i ankelen, samt flere stygge kutt i hode og ansikt.

Hestad erkjenner i dag at han var heldig som kom fra ulykken uten varige mén. Etter fire uker i sykehussengen kunne han sakte, men sikkert, starte arbeidet med å komme seg tilbake på fotballbanen.

— Jeg måtte starte helt fra scratch. Kroppen var fullstendig udugelig da jeg fikk av meg kragen som jeg hadde brukt i to måneder. Jeg trente mye alternativt, etterhvert begynte jeg å trene med ball. I starten ble det en del andrelagskamper. Det tok en stund før jeg kunne si at det lignet på noe igjen.

— Fryktet du at karrièren var over?

— Nei. Akkurat da jeg våknet visste jeg ikke hva det var for noe. Da de kom inn og ga meg prognosene skjønte jeg at det var håp. Da var jeg ikke i tvil om at dette skulle gå bra.

Måtte være tålmodig

Molde-trener Erling Moe fulgte Hestad tett i opptreningsperioden.

— Eirik har jobbet knalltøft fra januar. Han har hatt en fin progresjon og vært tålmodig. Og av og til har han vært for utålmodig. Men han har vært fantastisk i treningsarbeidet, det har han alltid vært. Det som holder på å skje med Eirik nå er fantastisk.

- Hvor god kan han bli?

— Han kan bli veldig, veldig god. Jeg ser ikke hvorfor ikke han skal ta enda flere steg i årene som kommer. Det er vanskelig å si at han ender opp i Spania, det vet man aldri, men han kommer til å bli enda bedre, melder Moe.

— Jeg er helt enig med Erling! Nei da. Men holder jeg meg skadefri kan dette bli bra, sa en svært fornøyd Hestad i intervjusonen på Ullevaal.

Misfornøyd Rekdal

Like fornøyd var ikke Vålerenga-trener Kjetil Rekdal. Det var et tamt og blodfattig Vålerenga-lag som møtte den regjerende seriemesteren. Per Egil Flo sendte Molde i ledelsen etter 13 minutter. Det ble noe mer trøkk over Vålerenga etter pause. Men det var ikke nok til å ta poeng, selv om vertene hadde store sjanser i sluttminuttene.

- Førsteomgangen var totalt skandale, det var helt elendig!

Etter å ha slått Lillestrøm for en måned siden snakket Vålerenga om gullmuligheter. Men gullsnakk ble til tullsnakk. For Vålerenga har tapt tre av de fire siste seriekampene.

— Når du ligger seks poeng bak ligalederen, og det er igjen 12–13 kamper, kan du ikke si at det ikke er mulig. Men vi har ikke hatt noe fokus på det i det hele tatt, vi har sagt at vi skal bli bedre enn i fjor. Vi har ligget blant de to-tre fire beste hele tiden.

PS: Hestad-navnet og Molde er spesielt. Men Eirik Hestad er ikke i slekt med Daniel Berg Hestad. - Men vi kommer fra samme plass, sier han.