Vålerenga — Molde 0-1

ULLEVAAL (Aftenposten): Vålerenga fikk bank av Rosenborg på Lerkendal sist helg. I ettermiddag tapte Oslo-laget for Molde i rundt 25 varmegrader på Ullevaal.

Per-Egil Flo scorer Moldes mål bak Vålerenga-keeper Sascha Burchert. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Dermed har Vålerenga tapt viktige poeng i jakten på topp-tre-plassering og spill i Europa neste år.

Tidlig ledelse til Molde

Vålerenga hadde ballen mye, Molde lå og ventet på kontringer.

Vertene slet med å spille seg gjennom gjestenes kompakte forsvar.

I stedet var det Molde som tok ledelsen etter 13 minutter. Meget gode Eirik Hestad dro seg fri og slo en stikker til Per Egil Flo, som kom på løp fra venstrebacken.

Han dunket ballen knallhardt i mål via tverrligger.

Vålerenga fortsatte å trille ball. Men de skapte ingenting. Det ble for slapt. Det som var av farligheter sto gjestene for.

Moldes midtbanespiller Eirik Hestad var banens gigant og var arkiktekten bak farlighetene som gjestene produserte.

Sprekere Vålerenga etter pause

Fem minutter ut i andre omgang burde Sander Svendsen økt til 2-0. Han var alene med Vålerenga-keeper Sascha Burchert. Men tyskeren avverget.

Vålerenga da? Det var litt mer sprut over laget etter garderobepraten. Den første store muligheten kom etter 54 minutter. Innbytter Melker Hallberg la perfekt til Mohammed "Moa" Abdellaoue. Men den hjemvendte Vålerenga-spissen dunket ballen over mål fra 12-13 meters hold.

Kaptein Christian Grindheim hadde to avslutninger de påfølgende minuttene. Den ene ble blokkert av Molde-stopper Vegard Forren. Den andre, der han dempet ballen ned på brytste i god posisjon, gikk noen få centimetre over krysset. Der var Vålerenga nær utligningsmålet.

På overtid var Moa svært nær ved å heade inn utligningsmålet. Keeper Ethan Horvath bommet fullstendig på et innlegg. Moa fikk satt pannebrasken til, men ballen gikk noen få centimeter utenfor det tomme buret.

Vålerenga fikk en ny gigantisk mulighet på overtid, men avslutningen fra Sander Berge ble blokkert av en Molde-forsvarer.