HOPPENDE GLAD: Ruben Smith holdt nullen - igjen. Foto: KRISTIAN JACOBSEN

Da skrev jeg at jeg hadde hockey litt oppi halsen, mens nå kan ikke neste trening eller kamp komme fort nok. Det er rart hvordan en seier eller et tap påvirker humøret, men sånn er det nå en gang når du leverer av å skulle prestere.

En ting er helt sikkert er at jeg tror at kjæresten min synes jeg er lettere å ha med å gjøre nå når vi vinner enn jeg var når vi tapte.

Etter et «krisemøte» har vi for alvor fått opp dampen i det siste, og det er deilig å se at laget kommer sammen og styrkes av motgangen. Det er et sunnhetstegn. Selv om motstanden stort sett har bestått av lag vi bør slå fem av fem ganger, føler jeg at vi har funnet oss selv og for alvor spilt på oss selvtillit ved å male motstanderen i senk.

I går var det Sparta som fikk unngjelde. Kampen ble jo ikke avgjort før siste sekund, men ingen skal ta fra oss at det var det beste laget som vant.

Når Sparta som et lag på øvre halvdel ikke klarer å mønstre mer enn 15 skudd totalt, hvor kun syv av de kom i de siste 40 minuttene av kampen, synes jeg at vi har prestert godt defensivt. Når vi i tillegg har 44 skudd på mål, setter vi oss selv i en god posisjon til å vinne enhver hockeykamp.

Tommy Kristiansen spilte i går sin første kamp mot Sparta, et lag han har spilt i hele sitt liv med unntak av oppholdet han hadde i svenske HV71. Jeg sitter ved siden av Tommy i garderoben og han har snakket om kampene mot Sparta siden han kom i august.

Ikke bare én gang, men ca et par ganger i uka sier han til meg at han ser frem i mot kampene mot Sparta.

Han sa til meg før kampen i går at han ikke trengte å drikke Redbull før denne kampen, han kom til å være tent nok fra før av.

Det syntes på spillet hans i går også, han hadde ekstremt lyst til å vinne mot gamleklubben. Heldigvis gikk det veien og nå sitter nok Tommy hjemme og ringer ut kampen mot Sparta borte i kalenderen sin.

Nick Schauss gjorde comeback i går etter å ha brukekt foten i en treningskamp. Nick kommer til å være en av våre beste backer, så det var godt å få ham tilbake i lineupen.

Det var jo veldig gledelig og passende at det var nettopp han som ble matchvinner i går. En drømmedebut for Nick som det stod i avisa i dag.

Han hadde ingen drømmedebut i garderoben etter kampen. Etter hver vunnet kamp har vi et Oilers-rop i garderoben, men Nick hadde ikke plukket opp det ennå. Siden han var banens beste i går var han den som skal dra i gang ropet, men det falt helt i grus og Kurt Davis måtte hoppe inn og hjelpe sin forvirra amerikanske landsmann.

I går fikk jeg også æren av å sette en rekord i Oilers-sammenheng, men også en personlig rekord.

Lengste perioden uten baklengsmål var det Tommy Johansen som hadde med 165 minutter, men som i går ble slått av undertegnede.

Rekorden er foreløpig på 187 minutter, og den fortsetter forhåpentligvis mot Vålerenga på søndag. Jeg hadde muligheten til å slå rekorden en gang tidligere. I 2011/12 sesongen hadde jeg holdt nullen mot både Lillehammer og MS og nærmet meg rekorden, men da presterte jeg å slippe inn et skudd fra midtsonen.

Den gang ødela jeg for meg selv, nå er rekorden min og håper den varer enda litt til uten at jeg «jinxer» det nå i bloggen.

Rekorden har mitt navn på, men det hadde nok ikke skjedd uten det defensive arbeidet som har blitt gjort i de siste kampene. Jeg har hatt en komfortabel reise til rekorden.

Guttene på laget mener at vi har like mange skudd på mål hver kamp som jeg har hatt til sammen på disse tre kampene jeg har holdt nullen. Det er ikke langt unna sannheten. Bra jobb boys, men vi er ikke ferdige ennå.

Etter en seier er det alltid en deilig følelse å komme inn i garderoben. Ikke minst fordi man nyter seieren, men også fordi da er det tid for seierssangen.

I år har vi gått for Celebration — Kool & the gang. Det gir meg en syk godfølelse når vi har vunnet og jeg ser på laget som feirer seieren sammen med en gammel godlåt, spesielt når gutta på laget danser til musikken i hockeyutstyr, men uten rytmesans. Da godter jeg meg.

På søndag venter erkerival Vålerenga på Jordal. Vi har ikke vunnet der i serien på en stund og nå hadde vært et passende tidspunkt.

Ruben