Da Ruben Smith gikk av isen etter kveldens 1-0-seier hjemme mot Sparta var det med en spesielt god følelse. Etter at Tønsberg-spiller Jo Magnus Hegg scoret 53 minutter ut i 5-1-seieren 3. oktober, har ikke Smith sluppet en eneste puck forbi seg. Mot Rosenborg, Stjernen og nå Sparta har han stengt buret.

— De foran meg har gjort jobben min betraktelig mye enklere enn hva den var i de første kampene. Jeg har prester bra, men laget foran meg har lettet arbeidsoppgavene mine. Det er laget som har tatt steget opp nå. Det har blitt færre skudd på meg, og de sjansene som slippes til er mye mer kontrollerte for vår del, sier Smith.

Den forrige rekorden hadde Tommy Johansen, som holdt buret rent i 165 sammenhengende minutter.

— At jeg får navnet mitt i rekordboken er takket være mange som har spist mye pucker, og gjort en veldig god defensiv jobb. Det er selvfølgelig kjekk å sette en slik rekord, og det tar minst tre kamper å slå den rekorden. Jeg har aldri holdt nullen så lenge tidligere, sier Smith.

- Ingen førstekeeper

Han erstattet Henrik Holm like over halvspilt kamp mot Lørenskog 28. september. Siden har han stått fire kamper på rad. Keeperduellen har vært veldig jevn etter at Holm slo gjennom i finaleserien mot Vålerenga i vår, men nå kan det se ut som Smith har tatt grep om jobben som førstekeeper.

— Han står akkurat nå, men jeg har to keepere, det har jeg sagt hele tiden. Ruben sto i dag fordi han har stått bra i det siste, men vi har også vært overlegne i de tre siste kampene. Vi kan ikke dra noen konklusjoner utav dette, sier Oilers-trener Petter Thoresen.

Smith selv er også innstilt på at keeperduellen fortsatt er jevn. En svak opptreden mot Vålerenga søndag, og vips så kan Henrik Holm være tilbake i buret.

— Det er bare dere journalister som er så voldsomt opptatt av hvem som er førstekeeper. Hva er det som er interessant med det? Er det ikke om å gjøre at den keeperen som står i mål for Stavanger Oilers redder pucker? Da er det vel det samme om han heter førstekeeper eller annenkeeper? Hvorfor vil dere lage et nummer utav det? spør Thoresen.

- Men nå har dere altså en keeper som har satt ny rekord i antall minutter uten baklengs. Er ikke det et relevant spørsmål da?

— Det er dritbra det. Men vi har to keepere for det, svarer Thoresen.

Spesiell kamp for Kristiansen

I motsatt ende av isen var det en spesiell kamp for den nye Oilers-vingen Tommy Kristiansen. Han er oppvokst i Sparta, og med unntak av et kort opphold i svenske HV71 i fjor har han spilt for klubben hele livet.

— Det var spesielt å møte guttene jeg har vokst opp med. Jeg kjenner dem veldig godt, men det er bare utenfor isen vi er venner, ikke på isen, sier Kristiansen.

Han fikk ikke noen scoring mot gamleklubben, men synes han ble behandlet snilt av gamle lagkamerater.

Det var overraskende stille fra dem. Jeg hadde trodd de skulle være rundt meg over alt. Det blir sikkert mer av det når vi kommer til bortekamp i Sparta Amfi. Da kommer sikkert både spillerne og resten av hallen til å være litt etter meg, sier Kristiansen.