SPARTA WARRIORS – STAVANGER OILERS 2-3 (0-0, 2-2, 0-0, 0-1):

Stavanger Oilers vant toppkampen mot Sparta i Sarpsborg, etter at Dan Kissel var den eneste som scoret i straffeslagskonkurransen. Dermed økte Oilers ledelsen til tre poeng.

— Det var førsteplassen det sto om, så dette smakte godt. Begge visste hva som lå i potten, og derfor var det mye som skjedde i dag. Det var mål, utvisninger og straffer. Det var hele pakka i dag, sier kaptein Kristian Forsberg.

På tross av hele 22 minutter i fryseboksen - og totalt 10 undertall - klarte Stavanger Oilers å vinne toppkampen mot Sparta.

— Vi spiller fantastisk i undertall. Vi dekker skudd og Holm gjør en pangmatch. Vi fortjener å henge i kampen hele tiden, og når det går til straffer så er det marginer det står på, sier assistent-trener Pål Gulbrandsen.

LES OGSÅ:

På torsdag levert Oilers en slett kamp mot Frisk Asker. Tommy Kristiansen sammenlignet prestasjonen med hva et juniorlag leverer. Trenerne var misfornøyde med tilstedeværelsen i dueller og nærkamper.

— Vi er fornøyd med innsatsen til gutta i dag. Vi har vært på de etter tapet mot Frisk Asker. Vi må være 100 prosent til stedet i duellene. Det var spillerne i dag, men vi hadde ikke helt med oss hodet i tillegg. Så det er litt av grunnen til at vi får så mange utvisninger, men noen av de er litt merkelig. 10-1 i powerplay i en jevnspilt toppkamp er merkelig, konstaterer Gulbrandsen.

- Urettferdig dømt

Tommy Kristiansen skjønner heller ikke alle utvisningene.

— Vi ble urettferdig dømt i dag. Vi hadde veldig mange undertall som ikke burde vært undertall. Det er klart, det er noen dumme også, men det er mange som er billige. Det syns jeg er dårlig, rett og slett, sier Kristiansen.

— Jeg vet ikke om vi er så stygge jeg? Et eller annet har de sett. Jeg vet ikke om noen andre har reagert på det? Vi tar jo utvisninger som er utvisninger, men om 10-1 er riktig vet jeg ikke helt. Men det er ekstra deilig å vinne når vi klarer å ri av så mange, sier Forsberg.

LES OGSÅ:

Oilers og Sparta leverte god lørdagsunderholdning i Sparta Amfi. Kampen var en toppkamp verdig. Det var hele tiden tett, jevnt, høy temperatur, harde taklinger og meget bra liv på tribunen. Det var serieledelsen det sto om — og den kjempet begge lag for.

— Dette var en bra kamp mellom to bra lag, med bra topprekker. Vi setter oss selv i trøbbel med å miste pucken på feil steder i første og andre periode. Vi spilte ikke så smart i perioder av kampen, og da klarte Sparta og sette trykk på oss - selvsagt med god hjelp av overtall, sier Gulbrandsen.

— Vi kriger og vi fortjener de to poengene. Vi er mye mer på i dag enn vi var mot Frisk, sier Kristiansen.

Sveum: - Det er lenge til torsdag

Kampen åpnet forrykende, og begge lagene kunne ha scoret allerede etter to minutter spilt.

Det var både høyt tempo og hardt spill - akkurat slik en toppkamp skal være. Det gikk også utover Dennis Sveum.

Han fikk en knallhard slashing over hånda av Spartas Eirik Børresen, og måtte gå av isen.

— Det var utrolig vondt, men jegskal klare å spille neste kamp. Det er lenge til torsdag, sier Sveum.

Etter en målløs første periode, scoret begge lagene to mål hver i andre periode.

Holm reiste seg mesterlig

Først var det mannen med gullhjelmen, Christian Dahl-Andersen, som vendte pucken opp i krysset.

Sparta svarte knallhardt med å snu kampen på halvannet minutt. Det siste målet kom etter en uheldig og svak feil av Henrik Holm.

Men sisteskansen svarte på mesterlig vis. Holm reddet flere enorme Sparta-sjanser, og er mye av grunnen til at Oilers økte serieledelsen til Sparta.

Rudolfs Balcers satte inn 2-2 mot slutten av tredje periode etter en god pasning fra Josh Soares på tvers av målet. På bakerst stolpe satte Balcers køllebladet til og styrte pucken i mål.

Oilers pådro seg en haug med utvisninger gjennom hele kampen, og spilte undertall hele ti (!) ganger.

Hjemmelaget burde utnyttet det bedre, men samtidig var Oilers meget gode i undertall.

Da det ikke ble mål verken i tredje periode eller sudden death, gikk det mot straffeslagkonkurranse.

Der scoret Dan Kissel med et godt plassert skudd, mens Holm holdt buret rent i andre enden.