TRONDHEIM (adressa.no): Han kunne lett ha fortsatt karrieren i Frankrike, Anders Ågnes Konradsen.

Bastia, Bjørn Tore Kvarmes tidligere klubb, som også holder til i Ligue 1, var på ham flere ganger, og tilbød også de samme lønnsbetingelsene som han hadde i Rennes.

Men sent i forrige uke bestemte 25-åringen seg i stedet for å fortsette karrieren i Rosenborg. Mandag gjennomførte han sin førstetreningsøkt på anlegget utenfor Lerkendal.

— Det er en herlig stemning i klubben for tiden, og sportslig veldig interessant. Det er hovedårsaken til at jeg er her nå, smiler Ågnes Konradsen til adressa.no

På direkte spørsmål sier han videre at han gikk ned i lønn for å komme til Trondheim – framfor å velge for eksempel Bastia.

— Dette handler om det sportslige. Jeg hadde ett år igjen av kontrakten min med Rennes, men fortalte klubbledelsen at jeg ønsket meg vekk allerede i sommer. Det var aldri aktuelt å «vente» ut kontrakten og gå gratis neste sommer, sier han – som har skrevet under en 3,5 år lang kontrakt med RBK.

Treneren fikk sparken

Ågnes Konradsen fikk nær 60 kamper for Rennes, som han kom til fra Strømsgodset i 2013. Men selv om han fikk brukbart med spilletid ble det småturbulent hele veien:

Anders Konradsen hadde mandag sin første trening med Rosenborg etter overgangen fra Rennes. Foto: Terje Svaan

— Både presidenten og treneren som hadde hentet meg fikk sparken rett etter at jeg kom. Jeg har også slitt med en del småskader. Men jeg har fått starte en god del kamper for Rennes, og har spilt en cupfinale. Det har vært en veldig nyttig erfaring for meg, sier han.Han fikk med seg oppkjøringen i Frankrike, og spilte sist kamp for et par uker siden under en treningsleir i Tyskland. Det er imidlertid usikkert om han er med mot Steaua torsdag.

— Det er noe som diskuteres litt nå, så vi får se. Jeg føler meg klar til å bidra på et eller annet nivå, men jeg vet ikke nå om jeg er med allerede da, sier Ågnes Konradsen.

Drakta til Strandberg

Som uansett er krystallklar på ambisjonene i RBK:

— Jeg er her for å spille meg inn på laget, sier han.

Ågnes Konradsen spilte mest indreløper i tida si i Bodø/Glimt og Strømsgodset, men har ligget mye sentralt på midten i Rennes. Han kan dermed brukes i begge rollene.

PS! Han får draktnummer 24 i RBK – Stefan Strandbergs tidligere nummer.