LERKENDAL (adressa.no): Anders Konradsen ble presentert som ny RBK-spiller før søndagens 2-0-seier mot Vålerenga. Midtbanespilleren kommer fra franske Rennes og har skrevet under på en 3,5-årskontrakt.

Kåre Ingebrigtsen var trener for Konradsen i Bodø/Glimt frem til 2011 og forteller at han har forsøkt å hente ham i flere år både i Viking og Rosenborg. Hver gang har han fått avslag fra Konradsen selv, men etter en tøff periode i Rennes ble døren åpnet.

— Nå dukket det opp en mulighet og Stig Inge (Bjørnebye) og Tove (Moe Dyrhaug) kastet seg over det. De har gjort en fantastisk jobb med å få det i orden. Det er takket være dem at vi fikk til det, sier Bruttern.

Se hva Rosenborgs sportslige leder sier om å få Konradsen til klubben:

Ingebrigtsen er utrolig fornøyd med å få sin tidligere elev på plass og mener at han er som født til å spille i 4-3-3, både som indreløper og sentralt i ankerrollen. Han mener Konradsen tilfører troppen mye erfaring og ferdigheter de trenger.

— Han gir oss mye av det samme som vi har, men Mike Jensen og Fredrik Midtsjø har stort sett spilt alt av kamper. Det er tøft og vi har planer om å spille mange flere i høst. Anders tilfører kvalitet og enda større bredde, sier han.

Hyller signeringen

En skadet Ole Selnæs måtte se kampen mot Vålerenga fra tribunen. Han skryter av Konradsen-signeringen og regner med at han selv blir i klubben og utgjør midtbanen sammen med bodøværingen.

— Det er et kjempepluss. Han er en god spiller og det viser at Rosenborg er attraktive når en spiller kommer hit fra Rennes. Han er et fint tilskudd til gruppa og nå blir den sterke troppen enda sterkere, sier Selnæs.

Målscorer Alexander Søderlund forteller at han ikke hadde sett overgangen komme før han fikk beskjed om den i går.

— Det var en kjempeoverraskelse og en fantastisk signering, så det er bra av Rosenborg å få ham tilbake til Norge. Jeg er utrolig glad for å få Anders til klubben, sier Søderlund.

Hadde flere alternativer

Konradsen var ikke tilgjengelig for pressen søndag kveld, men sier til Rosenborgs hjemmeside at flere klubber var interesserte i å kjøpe ham.

— Jeg hadde ulike alternativ, men Rosenborg fristet meg mest. Klubben passer meg veldig bra sportslig. Nå gleder jeg meg til å komme i gang, sier Konradsen til rbk.no.

Konradsen forteller at ønsket han seg bort fra Rennes allerede før denne sesongen.

— Det har vært 2,5 år med mye turbulens i Rennes. Men jeg har spilt en del matcher og fått bra erfaring. Før denne sesongen sa jeg til treneren at jeg ønsket meg bort. Og når Rosenborg kom på banen var det hit jeg ville, sier han til rbk.no.