KARL JOHAN: Han er en av de yngste i Roy Johansens VM-tropp. Lørdag kveld ble Mathias Trettenes norsk mester med sin klubb Stavanger Oilers. Tirsdag var han på is igjen i Oslo.

Festen ble avbrutt

Det ble en lang seiersfest, men da resten av laget fortsatte seiersfesten i Spania med paraplydrinker og strandliv, pakket Trettenes og lagkamerat Kristian Forsberg hockeybaggen på nytt. De ble begge tatt ut på VM-laget som skal spille sin første kamp 1. mai mot Russland.

Det har vært noe interesse fra utlandet, men nå fokuserer jeg på landslaget.

— Det er gøy dette også. Det er både kjekt og spennende å være med landslaget. Jeg ser frem i mot denne samlingen her, sier Trettenes, nylig ankommet til en klesbutikk på Karl Johan i Oslo. Han er på plass for å få utdelt VM-dressen.

Overrasket over uttaket

Rogalendingen er en av de yngste Roy Johansens tropp. 21-åringen fra Stavanger har allerede fire NM-seiere med Oilers og regnes som ett av de største talentene i norsk hockey.

— Jeg er litt overrasket over at Roy tok meg med. Samtidig føler jeg at jeg har gjort det greit de gangene jeg tidligere har vært med landslaget. Det var kjekt at jeg fikk ny tillit, fortalte Trettenes.

Han mener at de ikke skal bli så vanskelig å mobilisere til nye kamper med flagget på brystet etter en knalltøff finaleserie på syv kamper mot Storhamar.

— Dette gir meg ny energi. Det er mye nytt og mange nye impulser og det gir ekstra energi til å kjøre på igjen, sier Trettenes.

Har hatt svensk interessenter

Han har fortsatt kontrakt med Stavanger Oilers, men samtidig en klausul i kontrakten som sier at dersom det kommer et godt tilbud fra utlandet, kan han forlate.

- Akkurat nå fokuserer jeg på det jeg skal gjøre her og nå med landslaget. Det har vært noe interesse fra utlandet, men jeg har valgt å ikke bruke så mye tid på det, sier Trettenes som kan fortelle at det er svenske klubber som har vært inne i bildet.

Norge er ranket som det femte beste laget i sin gruppe i VM. Det er bare de fire første lagene som går videre til kvartfinale i VM.

— Det er mulig å nå kvartfinale. Det må handle om å spille litt kynisk og ikke minst score på de sjansene vi får. Vi må følge den «gameplan» som Roy Johansen legger opp til, sier hockeytalentet fra Rogaland.