STAVANGER: Oilers-spiller Kristian Forsberg var én av Stavanger-lagets beste spillere i NM-sluttspillet, og skal ha mye av æren for at Oilers klarte å sette en stopper for Christian Larriveé og Storhamar i jakten på sitt fjerde strake NM-gull.

28-åringen, som spiller en nøkkelrolle for Petter Thoresens lag, har kontrakt med Oilers også for 2015/16-sesongen, men har en klausul som sier at han kan forlate klubben dersom det dukker opp et interessant tilbud fra utlandet. Det har det allerede gjort.

— Vi kontaktet Kristian med tanke på spill for oss kommende sesong, men han har kontrakt med Oilers og sa at han ville bli i Stavanger, sier Linköpings norske hovedtrener Dan Remy Tangnes til Aftenbladet.

- Godt tegn for Oilers

Det svenske topplaget kom på 4. plass i Swedish Hockey League (nivå én) denne sesongen, og tok seg også til det svenske SM-sluttspillet. Der ble det imidlertid bom stopp med 1-4 i kamper mot Skellefteå AIK i semifinalen. Selv ble Tangnes presentert som ny hovedtrener for klubben 17. april. Han overtar sjefsrollen etter Roger Melin, etter å ha vært svenskens assistenttrener denne sesongen. Den norske 36-åringen trente også Rögle i SHL i 2012/13-sesongen.

— Kristian Forsberg er en veldig god spiller som har gjort det bra i Sverige og Modo tidligere. Han var én av flere spillere vi var interessert i som centeralternativ, men han var ganske klar på at det ikke var aktuelt for ham å forlate Stavanger. Det er selvsagt et godt tegn for Oilers at han trives og vil bli der, sier Tangnes.

Rett til landslagssamling

Aftenbladet har tidligere spurt Forsberg om Linköping-interessen, men Oilers-profilen har ikke villet bekrefte at han var ønsket av den svenske SHL-klubben. Den defensive centeren spilte for svenske Modo fra 2009/10- til 2013/14-sesongen, hvorpå han ble hentet til Stavanger Oilers.

Forsberg reiser tirsdag på landslagssamling til Oslo. Derfra går turen videre til Hviterussland torsdag og to treningskamper i Minsk 24. og 25. april. Der deltar også Oilers-spiller Mathias Trettenes. Dette er siste del av oppkjøringen til de norske hockeygutta før VM i Tsjekkia starter 1. mai.