VÆRNES (adressa.no): Han slo gjennom med et brak i Otepää på lørdag. Etter flere år med motgang lyktes endelig Tomas Northug med å klatre til topps i et verdenscuprenn.

Ikke bare vant han. Mellomste Northug-bror var helt suveren i finalen. Søndag kveld landet han på Værnes og til adressa.no gjør han det klart at det ikke er noen hokus pokus-formel for å bevare formen den kommende måneden.

Skal bevare godfølelsen

— Det blir å arbeide med det samme som jeg har gjort til nå. Jeg visste at jeg har gjort mye bra og har sagt at jeg har tatt steg. Da handler det om å vise det.

Det gjorde han så absolutt i helga. Tomas Northug (24) spurtet seg inn i den svært tøffe kampen om en plass på VM-laget i Falun.

— Jeg føler at jeg har gjort en god jobb. Nå handler det bare om å bevare den følelsen jeg har og bygge videre på den.

- Bør ha sprintfokus

De kommende dagene skal Northug holde seg hjemme i Trøndelag. Etter all sannsynlighet går han Uglarennet i Nilsbyen søndag. Der er det 15 kilometer fri teknikk.

Deretter kommer NM på Røros i slutten av neste uke. Northug tror han er avhengig av å bekrefte form der for å komme med til Falun.

Landslagstrener Trond Nystad uttalte til Adresseavisen mandag at han mener Tomas Northug bør ha rent sprintfokus fremover. Northug har tidligere vært klar på at han skal delta i Tour de Ski på sikt og at han er allrounder.

— Dere i Trøndelag har jo et forhold til godfotteorien. Tomas må gjøre det han er god på. Det er mye bedre å vinne enn alltid å bli nummer fem, åtte og ti. Det er naturlig at Tomas Northug fokuserer på sprint nå, så får vi se hva han gjør når han blir gammel og grå, mener Nystad.

Enig med Nystad

Tomas Northug er enig med landslagssjefen:

–Jeg har rendyrket sprinten de siste årene og kommer til å fortsette med det, så får vi se om det andre kommer etter hvert. Jeg vet at jeg gikk gode skirenn på distanse da jeg var yngre, men det handler om å få gode resultater der en har et lite talent, så jeg tror det er smart å dyrke det, sier det ferske VM-håpet fra Mosvik til adressa.no.