TRONDHEIM (adressa.no): Det var en svært glad, og ikke minst lettet, Tomas Northug som pratet med adressa.no på telefon fra Estland lørdag kveld. 24-åringen sjokkerte TV-seerne da han respektløst rett og slett gikk fra resten av feltet i sprintfinalen i Otepää. Det skjedde etter at han så vidt tok seg videre fra semifinalen.

Planla ikke å dra fra

— Planen var ikke å dra ifra slik jeg gjorde. Jeg gikk ut og merket at jeg fikk noen meter. Da bestemte jeg meg for å gå, forklarer han.

Northug slo Ola Vigen Hattestad og Toni Ketelä fra Finland i finalen og vant sin første verdenscupseier. Broren Petter fulgte rennet fra TV-skjermen hjemme i Norge og gledet seg stort over det han så:

— Enormt! Gratulerer med første World Cup-seier og VM-plass, skrev storebror i en SMS til adressa.no.

Taktisk bommert

— Jeg har så vidt pratet med Petter på et par meldinger, forteller Tomas noen timer etter sitt virkelige gjennombrudd i verdenseliten.

I semifinalen tok han seg videre som lucky loser.

— Jeg gjorde en taktisk bommert, da jeg valgte å gå utenfor sporet. Jeg tror det var hakket bedre glid i sporet. Det var nok en taktisk bommert som gjorde at det holdt på å gå skeis.

Heldigvis gikk det bra for Strindheim-løperen, som nå er brennaktuell for en plass i den norske VM-troppen. Selv føler han seg ikke helt sikker.

— Jeg føler ikke at jeg er i troppen. Det er såpass mange om beinet. Men en verdenscupseier veier tungt og jeg trenger bare å bekrefte form i NM nå, sier Tomas Northug til adressa.no.

- Sterkere i NM

NM arrangeres på Røros om to uker og er siste uttakingsrenn før det som skal skje i Falun.

— Jeg tror jeg får gjort en god jobb frem mot da og tror jeg skal være enda sterkere i NM.

Søndagens sprintstafett går uten Tomas Northug. Det synes han er like greit.

— Det passer meg egentlig ganske bra. Da får jeg trent litt rolig, sier Tomas Northug.