TRONDHEIM (adressa.no): I etterkant av Tour de Ski gjorde Petter Northug det klart at han ønsket å dra til helgas verdenscupkonkurranser i Rybinsk i Russland.

— Det er artig å krige med russerne, det er veldig stor interesse for langrenn i Rybinsk og det er fine distanser. Jeg har ikke lagt en endelig plan, men åpner for å gå to distanser, sa Northug til adressa.no på toppen av monsterbakken for en drøy uke siden.

Kaldt vær

Da troppen ble tatt ut i dag, sto imidlertid 29-åringen ikke på skiforbundets liste. Landslagssjef Vidar Løfshus bekrefter at Northug ikke skal dra til Rybinsk.

— Først og fremst skyldes det at han ikke føler seg hundre prosent restituert etter Tour de Ski. I tillegg har vi sett litt på værmeldingen. Det er meldt forholdsvis kaldt vær til helga. Det gjorde avgjørelsen lettere, sier han til adressa.no.

Det er meldt temperaturer ned mot 20 minusgrader i Rybinsk mot slutten av uka.

Løfshus poengterer at Northug ikke er syk.

Frisk som en fisk

— Han er frisk som en fisk. Dette handler om at det kom litt tidlig etter touren.

I stedet for å reise til Russland, velger Northug i stedet å legge inn et nytt høydeopphold i Mellom-Europa før NM på Røros i neste uke.

Norge stiller med en redusert tropp i Russland til helga. I herreklassen er Byaasen Skiklubbs Mathias Rundgreen og Vardens Emil Iversen tatt ut, sammen med Sindre Bjørnestad Skar, Simen Andreas Sveen, Håvard Solaas Taugbøl og Hans Christer Holund.

Glad Northug dropper Russland

I kvinneklassen skal Astrid Jacobsen, Kristin Størmer Steira, Martine Ek Hagen og Oppdals Silje Øyre Slind gå.

— Det blir spennende med Steira, Jaconsen og Ek Hagen, som alle kjemper om en VM-plass, sier Løfshus.

Han er glad for at Northug har valgt å droppe den planlagte Russland-turen.

— Vi har egentlig sagt at de som deltok i Tour de Ski i utgangspunktet ikke skulle til Rybinsk. Jeg er veldig happy med at Petter ikke drar dit.

Løfshus ser ingen grunn til å bekymre seg for det som skal skje i Falun om en måned selv om Northug ennå ikke er restituert etter touren.

— Nei, det er det slett ingen grunn til. Historikken viser at Petter har gått svært få skirenn mellom Tour de Ski og mesterskap, sier Løfshus til adressa.no.