1984 ble Lyn slått 6-2 på Levermyr av Jerv. To år senere vant Jerv 4-0 over Ørn Horten. I dag slo de gule og blå Bærum med 5-0, en bragd Grimstad-klubben aldri har klart før.

— Sier du det. Det er jo kjempebra å vinne 5-0. Gutta leverte en strålende gjennomføring alle man, sier Steinar Pedersen og smiler når han blir konfrontert med statistikkens tale.

- Alt klaffa

Jerv ligger nå på fjerdeplass, og har bare Sogndal, Hødd og Sandnes Ulf foran seg. 5-0-seieren over Bærum var de gule og blås første siden 31. mai.

— Det er en tøff og jevn liga. Vi har hatt flere harde bortekamper, så det var fint å få en seier før ferien nå, sier Pedersen.

Jerv klemte til fra første spark på ballen, og var best i alt som foretok seg ute på naturgresset.

— Vi kommer godt i gang, og spiller et veldig bra angrepsspill hvor vi får fin uttelling. Dette var veldig morsomt, jubler Jerv-treneren.

Venstreback Henrik Robstad ble kåret til dagens Jerv-spiller av publikum. Han synes det var en befrielse å seile i land en storseier.

— Alle de andre kampene har vært en krig, så det var godt å få en kamp hvor alt klaffa. Det var fantastisk gøy, sier Robstad.

— At det er den største seieren til klubben er jo bare veldig kult. Det blir til slutt en stor seier, hvor alle på laget spiller bra, forteller en glad 24-åring.

Lind stoppet tørken

I løpet av kampen hadde Bærum knapt en stor sjanse. Mens Jerv-publikummet nøt sjanse etter sjanse for hjemmelaget. En som endelig fikk uttelling var Alexander Lind etter å ha vært målløs siden 16. mai.

-Det var deilig å endelig få puttet igjen. Å spille i dag var veldig gøy, sier Lind som scoret to mål. Nå har han åtte mål og er nummer tre på toppscorerlista.

Beste hjemmelag

Jerv er den eneste klubben i Obos-ligaen som ikke har tapt på hjemmebane. Fasiten til sommerpausen er fire seire og fire uavgjorte på Levermyr.

— Vi har lagd et fort ut av Levermyr. Det er fantastisk, og fansen skal ha mye av æren. Vi har det veldig fint her, sier Ohi Omoijuanfo, som også tegnet seg på scoringslista.

Det tok 26 minutter før Lind satte inn 1-0. Like etterpå la Andreas Hagen på til 2-0, som sto seg til pause. Etter hvilen fikset Omoijuanfo, Lind og Joachim Edvardsen på målprotokollen og publikum hyllet Jerv-spillerne, velfortjent.