Se høydepunktene fra Fredrikstad — Jerv 1-0 i vinduet ovenfor

FREDRIKSTAD STADION: - Det er frustrerende å gå så lenge uten å putte selvsagt. Men alle spisser går vel kanskje gjennom en sånn periode, så jeg skal bare jobbe hardt videre. Da vil den komme til slutt, forteller Alexander Lind til Fædrelandsvennen etter 1-0-tapet borte mot Fredrikstad.

Alexander Lind kunne ikke hjelpe Jerv til scoring i Fredrikstad Foto: Herman Folvik

26-åringen har fått med seg seks mål på de første femten serierundene i 1.divisjon. Mot Fredrikstad ble spissen satt på benken fra start.

Gleder seg til ferie

— Det er kjipt selvfølgelig. Jeg ønsker alltid å spille, men samtidig har jeg ikke levert helt som jeg skal i det siste. I tillegg har Joachim Edvardsen, som har erstattet meg, vært god på trening og fortjent sjansen. Jeg har forståelse for det.

- Hvordan føler du formen er?

— Jeg kjenner det i beina og begynner å bli sliten. Men det er bare å jobbe ekstra i ferien, sier Lind velvitende om at etter kampen mot Bærum på søndag er det en måneds spillefri fra seriespillet i 1.divisjon.

Det tror den tidligere Start-spilleren skal gjøre godt for kroppen.

— Ja, jeg tror nok det blir bra å få pustet ut litt og tenkt litt på andre ting. Etter ferien skal vi komme toppmotiverte tilbake, sier Lind, som understreker om at fokuset er på Bærum-kampen først og fremst.

Tøff konkurranse

Jervs trener Steinar Pedersen mener at Linds form ikke har vært optimal i det siste.

Jerv-trener Steinar Pedersen. Foto: Herman Folvik

— Det er litt sånn konkurransesituasjonen har vært i det siste. Andre har vist seg å være i god form, og så var det en vurdering i forhold til hva vi kom til å trenge i kampen i dag, sier Pedersen.Lind kom inn etter 59 minutter for Joachim Edvardsen, uten å få den store sjansen som kunne ført til scoring.

— Alex gjør et godt innhopp i dag, og vi skal slå hardt tilbake neste gang, fortsetter Pedersen.

Skal slå tilbake

Det samme tenker Lind.

— Jeg satser på at målet kommer allerede til søndag mot Bærum. Før det skal vi bruke uken godt og forberede oss.

Midtbanemann og kveldens kaptein for Jerv, Jan Jenssen, synes ikke at Jerv mangler en spiss som kan score avgjørende mål og tror Lind får tilbake målflyten om kort tid.

— Jeg synes ikke vi sløser så mye med sjansene normalt sett. Det er ikke noe problem. I neste kamp kan det plutselig komme tre mål, sier Jenssen.

Falt ned på tabellen

Jenssen mener laget må tørre litt mer.

— Vi kommer ikke til så mye sjanser, og det må vi jobbe videre med. Vi burde forsøkt litt mer fremover, og på slutten får vi en del sjanser. Likevel handler det mye om marginer.

Lind, som så den første timen fra benken, så kampen på samme måten som Jenssen.

— I første omgang synes jeg vi er bra. Vi klarer oss bra og er bedre enn Fredrikstad. Jeg føler vi kommer til noen sjanser og burde hvert fall hatt mer enn null poeng, smiler Lind.

Tidligere har sørlendingen Lind spilt for Start og Donn. Dagens Jerv-tap fører sørlendingene ned på 8.plass da Brann slo Bærum på Kadettangen.