Fredrikstad-Jerv 1-1

FREDRIKSTAD STADION: — De legger seg bare bak med engang og er kun farlige på dødballer, som de også scorer på. Det er utrolig kjipt at det er de som vinner, sier Omoijuanfo etter kampen.

Ohi Omoijuanfo var nære på for Jerv, men lyktes ikke. Etter kampen lot han Fredrikstads spillestil gjennomgå. Foto: Herman Folvik

Fredrikstad avgjorde kampen da Henrik Kjelsrud Johansen kranglet inn en corner etter 67 minutter. Omoijuanfo synes det var rart at Fredrikstad la seg så lavt i banen på hjemmebane, og lot Jerv trille ball.

— Vi var forberedt på det til en viss grad, men ikke så mye. Det er Fredrikstad liksom, en gammel storklubb. Jeg hadde trodde at de skulle prøve å spille litt fotball, men de kommer hit bare for å skape trykk og kontringer. De kommer ikke for å spille fotball i det hele tatt, fortsetter han.

VI FULGTE KAMPEN:

— Utrolig trist

Han mener at Arne Erlandsens menn ikke opptrer i positiv forstand, og at taktikken deres ikke hører hjemme i dagens fotball.

— Det er utrolig kjedelig at det er de som vinner, og ikke vi. Vi spiller moderne fotball, mens de spiller gammeldags fotball. Det er trist at den gammeldagse fotballen vinner, gjentar Jerv-angriperen som har scoret fem mål så langt i sesongen.

Jerv-trener Steinar Pedersen synes det var et surt tap. Foto: Herman Folvik

Jerv-trener Steinar Pedersen mener guttene hans var godt nok forberedt på det lave presset til bunnlaget Fredrikstad, men mente likevel at hans menn ble litt for feige.— Vi var veldig forberedt på det. Jeg skulle ønske vi turte litt mer, men vi blir litt omstendelige i første omgang og får ikke nok trusler inn bak dem. Jeg ønsker at vi skal tørre litt mer med de bak, hvor de kommer opp og utfordrer pressledet, sier Steinar Pedersen.

-Det krever mye

Pedersen mener det er tøft å møte lag som legger seg så lavt.

— Når vi får styre spillet mot en defensiv motstander så krever det mye. Det er vanskelig å trenge igjennom. Det krever mye av det offensive spillet, bevegelser og motsatte bevegelser. I tillegg til innleggs- og pasningskvalitet. Samtidig må vi passe på balansen bakover.

Etter overtidsutligningen i 1-1-kampen borte mot Sogndal sist manglet Jerv marginene som vippet til poeng og seier denne kvelden i Østfold.

— Det er en tett og jevn kamp som vi taper, jeg synes det er surt. Vi skaper noen gode muligheter til å score, men lykkes ikke i dag.

Dagens Jerv-kaptein, Jan Jenssen, synes det var litt frustrerende å spille på Fredrikstad stadion foran nesten 4000 tilskuere i kveld.

— Vi får ikke helt flyten eller satt spillet skikkelig. Jeg synes det er en jevn kamp uten de store sjansene. Det var likevel artig å spille, det var et veldig stort trøkk her.

- Blant de beste i serien

Omoijuanfo lover at vi ikke kommer til å få Jerv legge seg bak og vente på motstanderen denne sesongen.

— Vi spiller veldig bra fotball. Vi er blant de beste i Obosligaen til å holde på ballen, og det er sånn vi utvikler oss. I Jerv er vi ute etter å styre kampene. Vi må bare fortsette å jobbe som nå, sier Omoijuanfo

Han hadde to gode sjanser til å score inne i feltet, i tillegg til et frispark fra tjue meter som han skøyt over.

— Den ene får jeg ikke plassert godt nok. Hvis jeg hadde fått den litt til siden hadde ikke keeperen hatt sjanse. Jeg burde scoret på hvert fall en av dem.

Jerv fikk ta kontroll i kampen og styre banespillet da vertene la seg lavt. Det førte likevel sjeldent til noe mer enn bare balltrilling for gjestene. Ved en corner etter ti minutter var Jerv imidlertid nære da ballen ble skrudd inn mot mål. Heldigvis for Fredrikstad klarte keeper Håvar Jenssen akkurat å avverge at gjestene fra Grimstad tok ledelsen. På tampen av første omgang hadde vertene en stor sjanse, men den avverget Øyvind Knutsen.

Andre omgang ble litt mer sjanserik, og etter 67 minutter fikk Johansen uttelling på dødball. Jerv sendte mange mann frem for i jakten på utligningen, men det ble bare nesten. Fredrikstad var like nære på å sette inn 2-0 som Jerv var 1-1. Neste kamp for Jerv er til søndag mot Bærum.