— Det tallet har vi bestemt oss for ikke å gå ut med før vi nærmer oss fristen, sier styreleder Thor Edvard Mathisen. Klubben har meddelt at den trenger fem millioner kroner innen 20. februar for å overleve.

— Vi vet ikke hvordan det vil slå ut hvis vi går ut med tall underveis. Derfor sier vi ikke noe på det nåværende tidspunkt.

- Givergleden blir kanskje mindre hvis folk får vite at det går strålende?

— Ja, kanskje det. Men det jeg kan si er at vi i hvert fall ikke har fått inn fem millioner ennå, selv om givergleden og entusiasmen er stor, sier Mathisen på 60-årsdagen sin.

Innsamlingen foregår på Facebook samtidig at det har vært kollekt i hallen og fremstøt overfor det lokale næringslivet. I tillegg er alle utbetalinger til kreditorer stoppet inntil situasjonen er avklart.

Februarlønnen utbetalt

LHK har lønnsutbetaling den 5. hver måned. I forrige uke sa Mathisen at han håpet klubben hadde penger til å utbetale lønn. Det hadde den. Alle spillerne fikk lønnen de har avtalefestet. For de best betalte vil det si en bruttolønn på ca. 58.000 kroner, ettersom Larvik har et lønnstak på ca. 700.000 kroner. Neste lønnsutbetaling er 5. mars - hvis klubben fortsatt eksisterer.

Det som kan hjelpe LHK mye er hvis Jippi Lekeland blir solgt. Her har klubben tapt mer penger enn flere andre lagene i eliteserien har i årsbudsjett.

— Vi har satt en prosjektleder på å få solgt Jippi, og der er det noen lyspunkter. Larvik skal i alle fall ikke drive lekeland i fremtiden, sier Mathisen om prosjektet som Vestfold-klubben har tapt ca. seks millioner på. I tillegg har administrasjonen brukt mye tid på det.

Lite å hente på Champions League

Sportslig har Larvik-jentene klister på hendene, men lite i maskineriet. Lørdag ble et skadeskutt Viborg utsatt for det mest vellykkede lekeland Larvik har vært borti, og Norges beste lag er allerede klare for kvartfinalen i Champions League.

Men Mathisen tømmer ferdigboblet champagne i glassene til dem som tror at en ny Champions League-triumf kan redde klubben.

— Å vinne Champions League i fotball er noe helt annet enn å gjøre det i håndball. Selvsagt vil vi tjene noe, men vi snakker ikke om eorme beløp, sier Mathisen.

Dessuten spilles ikke Final4 før i mai, mens LHK må forholde seg til 20. februar.

Ifølge Østlands-Posten har Larvik en negativ egenkapital på hele 16 millioner kroner, men Mathisen benekter at den er så høy.

Den er imidlertid så høy at LHK trolig må starte neste sesong med fire minuspoeng.