Norges flaggskip står i fare for å bli historie allerede før sesongen er ferdigspilt.

Selv om klubben skulle redde driften, erkjenner styret i Larvik at det må strammes inn på spillersiden. Det kan bety at spillere tidligere Byåsen-spillere som Mari Molid og Marit Malm Frafjord kan bli tilgjengelige for overganger.

— Det kan selvfølgelig være noe spillere som blir interessante for oss dersom de blir tilgjengelig. Vi er alltid åpne for å hente trøndere og tidligere Byåsen-spillere tilbake til Trondheim, sier Byåsens daglige leder, Torbjørn Balstad, om mulige overganger.

Molid og Malm Frafjord har tre år igjen av kontraktene med vestfoldsklubben, og det er foreløpig uklart om de vil bli tilgjengelig på markedet.

— Vi har lenge snakket om å få tilbake noen fra gullrekken, som kan spille sammen med de ungdommene som er her i dag. Det kan bli viktig dersom vi skal klare å ta over hegemoniet, med en miks av ungt og rutinert, sier Balstad.

Store økonomiske problemer

En vei mot toppen som kan bli kortere dersom Larvik svekkes. Onsdag skrev Østland-Posten klubben har henvent seg til sponsorer og støttespillere for å skaffe rundt fem millioner kroner for å sikre videre drift av klubben.

Selv om Larvik skulle klare å fremskaffe det nødvendige millionbeløpet innen tidsfristen 20.februar, kan den økonomiske situasjonen i klubben allikevel få flere av stjernespillerne til å se seg om etter andre arbeidsgivere.

Det er et scenario styreleder Thor Edvard Mathisen ikke utelukker ovenfor lokalavisen.

– Vi håper ikke dette går utover det sportslige, men det kan hende vi blir nødt til å justere noen målsettinger et par sesonger. Det er imidlertid litt for tidlig å si noe om det,

— Men det er ingen hemmelighet at stallen denne sesongen har vært for stor. Det antallet må ned. Personalkostnader er da også de største kostnadene klubben har, sier Mathisen til Ø-P.

Veien mot toppen

Byåsens daglige leder gleder seg på ingen måte over signalene fra Vestfold, men tror uansett at Larvik ikke kommer til å nedjustere ambisjonene de kommende sesongene.

— Det hadde vært artigst å ta over hegemoniet uten at Larvik hadde vært svekket. Men med de inntektene de har, og den hjelpen de mest sannsynlig kan få, så tror jeg det er et lite storm i vannglass å snakke om konkurs, sier Balstad under gårsdagens seriekamp mot Skrim Kongsberg.

For mens Larvik søndag møtte verdens beste håndballklubb, Gyør, i Mesterligaen, tok Byåsen i mot Skrim til serieoppgjør i Nidarøhallen. En viktig kamp i fighten om å nå målsettingen om topp fem denne sesongen. Søndagens kamp lå Byåsen sist i et kobbel av fire lag i kampen om fjerdeplassen. Anført av en solid Ingrid Ødegård i mål, og tidvis glitrende angrepsspill med Ida Hernes i spissen, sørget 34-29-seieren for at Byåsen tok over sjetteplassen til gårsdagens motstander.

Kampfakta

Byåsen – Skrim 34-29 (19-13)

Eliteserien Håndball, kvinner. 15. Serierunde.

Nidarøhallen D

Tilskuere: 856

Byåsen: Ingrid Ødegård, Maren Nyland Aardahl 3, Kristin Venn 3, Marta Tomac 1, Maren Gundersen 4, Vera Bekken 1, Tonje Lerstad, Astrid Mjøen Holstad, Andrea Austmo Pedersen, Emilie Hegh Arntzen 7, Marit Røsberg Jacobsen 2, Moa Høgdahl 1, Ida Marie Hernes 9, Maria Hjertner 2, Marthe Dyrdal 1. Toppscorer Skrim: Trine Haugstad, 8

Dommere: Rune Kristiansen og Øyvind Togstad.

Utvisninger: Byåsen 1 x 2 min, Skrim 2 x 2 min.

Profilen: Ida Hernes. Scoret på samtlige sju straffekast, og var også sikkerheten selv fra kant. Ga motstanderne store problemer.