Haslum – Bækkelaget 36-27, Stabæk — Nordstrand 22-25:

– Dette var j… moro, utbrøt Erlend Mamelund etter å ha spilt sin første kamp i Nadderud Arena, som ble offisielt åpnet med musikkshow og dobbeltkamp. Det var nesten fullsatt (2020) da rapperne Erik og Kriss dro i gang åpningsshowet, og Haslum fant også fort melodien mot Bækkelaget. 36-27 ble det til slutt.

– Dette betyr ny giv for en gammel traver, utbrøt Haslum-strategen, som «selvfølgelig» scoret det første målet i Bærums nye storstue for håndball.

– Elverum har også en arena, men denne er finere. Landets fineste, mente Mamelund, som også likte det laget presterte.

– Det var moro å spille så bra i den nye hallen. Innimellom var det fantastisk, og vi kunne ha vunnet med 15-16 mål. Vi satte en standard, og den skal vi prøve å holde fremover. Og hvis publikum ikke kommer nå, så skjønner jeg ikke noe, sier Mamelund, som så langt har hatt 440 tilskuere i snitt i Nadderudhallen.

Også for Haslums Anders Røe ble kvelden minnerik. Han ble kåret til banens beste i den historiske kampen.

«Karo» ble hedret

Fullt så moro var det ikke for bæringene på Stabæk-damenes åpningskampen. Etter 22-25 mot Nordstrand i omkampen etter at sekretariatet rotet med antall mål i høst, tok de blå et nytt steg mot 1. divisjon.

Men Stabæk er blitt tappet for spillere gjennom mange år. Karoline Dyhre Breivang, Linn Jørum Sulland, Stine Bredal Oftedal, Sanna og Silje Solberg er noen av stjernene som har forlatt klubben.

– Vi har det laveste budsjettet av alle, bare 2,5 millioner til både bredde og topp. Vi har ikke råd til å kjøpe spillere, vi må hente dem lokalt, sier Hans Solberg, som nå går inn i Stabæk-styret igjen etter å ha brukt energien på Nadderud Arena.

Solberg benyttet anledningen til å hedre en av dem som har blitt stjerne etter å ha startet i Stabæk, Karoline Dyhre Breivang. Etter kampen tok Solberg en prat med henne. Havner «Karo» i Stabæk igjen hvis hun ikke får forlenget kontrakten med Larvik?

Åpnet av ordføreren

OMSVERMET: Karoline Dyhre Breivang var en populær gjest i Nadderud Arena. Den gamle Stabæk-spilleren ble hedret. Her skriver «Karo» autografer til ivrige barn. Foto: ARNE HOLE.

Bærum kommune har bidratt med 90 millioner kroner til den nye arenaen, som har kostet 135 millioner. Derfor var det naturlig at ordfører Lisbeth Hammer Krogh fikk lov til å foreta den offisielle åpningen.– En merkedag i Bærums idrettshistorie, sa hun om hallen som skal benyttes både og av bredden og eliten. På dagtid blir hallen gymsal for nye Bekkestua barneskole, mens Haslums 54 lag og Stabæks 24 lag legger beslag på det meste kveldstid. De to klubbene har dannet et eget driftsselskap som ha ansvaret for arenaen. Den inneholder for øvrig også to gamle håndballspillere. Janne Tuven og Morten Michelsen skal i trenings– og fysioterapisenteret Gnist sørge for kortreist behandling av spillerne.

Kube til 1,4 millioner

Knut Gulbrandsen har vært prosjektleder for arenaen, som av hensyn til nabo Nadderudhallen er gravd 3,5 meter ned i bakken. Det gir publikum en god amfifølelse når det kommet inn. Arenaen har også publikumsplasser på alle fire sidene – og en kioskkapasitet som gjør at pølseelskerne har enestående muligheter til å legge på seg.

Ellers er Gulbrandsen stolt at den elektroniske kuben i taket som betjenes av elever fra medielinjen på Rosenvilde videregående. Kuben veier 1500 kilo og kostet 1,4 millioner. Den gir muligheter for video, «kiss the camera», profilering av sponsorer og spillere og annet nymotens snadder. Introduksjonen med lyd og bilder før Haslum-BSK viste at tiden for ropert og stensiler er forbi.

For Haslum kom hallen i rett tid også med tanke på E-cupspill. Kommende lørdag kommer Pfadi Winterthur, deretter Hamburg og Gorenje (Slovenia). Kommende helg skal også de yngre boltre seg i turnering.

Nadderud Arena skal løfte Bærums-håndballen.