UTRECHT (Aftenbladet): — Torsdag var jeg ikke i god form, men jeg er bedre i dag og satser på at alt skal være som normalt lørdag. Det kan være jeg har fått i meg noe mat jeg ikke har tålt. Jeg hadde litt vondt i hodet i går kveld, men jeg tror dette skal gå greit. På sykkelen har jeg kjent meg i god form, sier Kristoff til Aftenbladet.

Håper på 30 sekunder

Lørdag går det store startskuddet for årets Tour de France. Det hele starter med tempoetappe på 13,8 kilometer. Her vil Kristoff definitivt ikke kjempe om seieren. Målet er å tape så lite som mulig slik at han kan være i posisjon til å kjempe om den gule trøyen på de neste etappene.

— Jeg har egentlig ikke satt meg noe mål, men håper å tape så lite som mulig. På tempoetapper taper jeg normalt sett 30 sekunder for hver 10-kilometer. Det er ikke usannsynlig at jeg havner 45 sekunder bak vinneren, men jeg vil være veldig fornøyd hvis det bare blir 30 sekunder, sier Kristoff.

Kristoff starter klokken 16.46 og er blant de siste rytterne som sykler ut på den 13,8 kilometer lange etappen. 16.56 starter Edvald Boasson Hagen.

Snill minstemann

Som verdens mestvinnende syklist i 2015 har Kristoff vært igjennom en travel oppladning til Tour de France. Forrige helg kjørte han NM på Lillehammer og i dagene før ble han far for andre gang. Det ble som forventet ingen suksess i NM, men suksessen på hjemmebane har ifølge ham selv ikke kostet for mye krefter. Minstesønnen Liam har nemlig oppført seg eksemplarisk i sin første leveuker.

— Han har vært veldig snill, faktisk overraskende snill. Han griner kun når han er sulten og han var så rolig at vi nesten lurte på om han var syk. Det er stor forskjell fra min første sønn, for han var ikke rolig, sier Kristoff og smiler, før han legger til:

— Det er greit at det er unnagjort. Det hadde vært mer slitsomt om vi var her og det ikke var unnagjort.

VIDEO: Slik var det for Kristoff å bli pappa like før rittet.