UTRECHT: Av 21 etapper i Tour de France kan Alexander Kristoff kjempe om seieren på ni av dem. Her gir Kristoffs trener og stefar, Stein Ørn, sin vurdering av etappene eleven hans har vinnersjanser på.

5. juli, 2. etappe: Utrecht — Zélande, 166 km

Utrecht - Zelande.jpg

På den første fellesstarten er det alltid mye vind og det skjer nesten alltid en velt underveis. Man kan tape veldig mye ved å havne i en velt på denne etappen. I tillegg vil det på denne etappen bli mye viftekjøring. Det vil si at rytterne plasserer seg som en vifte på veien for å beskytter hverandre for vinden. Hvis man ikke klarer å sitte i denne viften faller man av.

7. juli, 4. etappe: Seraing — Cambrai, 221 km

Seraing - Cambrai.jpg

Dette er en klassisk brosteinsetappe og Alexander takler dårlig våt brostein. Derfor får vi håpe på godt vær. Brosteinen splitter feltet veldig, spesielt når det kjøres hardt.I tillegg er man på denne etappen veldig utsatt for mekanisk uhell. For noen ryttere kan Tour de France være over etter denne etappen.

8. juli, 5. etappe: Arras — Amiéns, 189 km

Arras - Amiens.jpg

Dette er i utgangspunktet en litt småkupert etappe, men likevel en etappe for spurterne. Jeg tror det skal veldig mye til for at det hele ikke ender i en massespurt. Den tekniske avslutningen mot slutten av løpet kommer til å bli veldig avgjørende.

9. juli, 6. etappe: Abbeville — Le Havre, 191 km

Abbeville - Le Havre.jpg

Også dette er en etappe man bør forvente skal ende i spurt, men riktignok en bakkespurt. Etappen er småkupert og går helt ute ved kysten. Det gjør nok at vi kan få samme vindsituasjon som på etappe to og dermed den samme viftekjøringen.

10. juli, 7. etappe: Livarot — Fougéres, 190 km

Livarot - Fougeres.jpg

Tour-feltet ruller nå inn i Bretagne. En etappe det nok flere kommer til å prøve seg i brudd, men likevel en etappen forventer jeg spurtlagene sitter og kontrollerer. Her skal det veldig mye til for at det ikke blir spurt.

11. juli, 8. etappe: Rennes — Mûr de Bretagne, 179 km

rennes - Mur de Bretagne.jpg

Etappen avsluttes med en hard bakke opp mot toppen av Mûr de Bretagne. Den bakken blir veldig tøff for Alexander, men han kommer likevel til å gjøre et forsøk. Det kan fort bli en av klassikerrytterne som vinner denne etappen.

17. juli, 13. etappe: Muret — Rodez, 200 km

Muret - Rodez.jpg

Etter noen tøffe fjelletapper kommer det en ny etappe som betyr noe for Alexander. Skal han lykkes her må rytterne rundt ham være friske i bein og kropp. Her danner deg seg nok et brudd, men det er ikke sikkert spurtlagene har krefter til å kjøre det inn, etter at de nettopp har vært igjennom de tøffe fjellene.

19. juli, 15. etappe: Mende — Valence

mende - Velence.jpg

Spurternes siste mulighet før alpene. Denne etappen kan bli veldig lik den rytterne var igjennom to dager tidligere. Det kommer nok til å gå noen brudd og da blir det opp til spurtlagene å kjøre dem inn. På denne etappen kan også vind spille en avgjørende rolle.

26. juli, 21. etappe: Sévres — Champs-Élysées, 109 km

Sevres - Paris.jpg

Alexander har veldig lyst til å vinne på Champs-Élysées og dette er en etappe som alltid ender i spurt. Skal han kjempe om seieren her må han overleve de tøffe etappene i alpene. Klarer han det er spørsmålet hvor mye krefter han har igjen. Det kan være ha da er så sliten at han ikke har kraft nok til å avslutte. ...og her er etappene han ikke kan vinne

4. juli, 1. etappe: Utrecht / Utrecht, 13,8 km. tempo

6. juli, 3 etappe: Anvers / Huy, 159.5 — kupert.

12. juli, 9. etappe: Vannes - Plumelec, 28 km - lagtempo

14. juli, 10. etappe: La Pierre-Saint-Martin, 167 km - fjell

15. juli, 11. etappe: Pau / Cauterets - Vallée de Saint-Savin, 188 km - fjell.

16. juli, 12. etappe: Lannemezan / Plateau de Beille, 195 km - fjell

18. juli, 14. etappe: Rodez / Mende, 178,5 km - kupert.

20. juli, 16. etappe: Bourg-de-Péage / Gap, 201 km - kupert.

22. juli, 17. etappe: Digne-les-Bains / Pra Loup, 161 km - fjell.

23. juli, 18. etappe: GAP / Saint-Jean-de-Maurienne, 186,5 km - fjell.

24. juli, 19. etappe: Saint-Jean-de-Maurienne / La Toussuire - Les Sybelles, 138 km - fjell.

25. juli, 20. etappe: Modane Valfréjus / Alpe d'Huez, 110,5 km - fjell.

  • 13. og 21. juli er hviledager under Tour de France.