TRONDHEIM (adressa.no): — Jeg er en glad mann i dag. Det har murret i bakhodet, og det er veldig ålreit å få dette i boks. Nå kan jeg fokusere på det som skjer på treningsfeltet og i kamp. Det er greit å få avklart fremtiden – og nå handler alt om å sikre et sårt etterlengtet seriegull, sier 22-åringen.

Signeringen av Svensson har vært en av Stig Inge Bjørnebyes mest prioriterte oppgaver siden han tok over som sportslig leder før sesongstart.

Og en meget viktig oppgave for klubben som helhet i lengre tid enn det.

Nå har Bjørnebye og co klart å få landet den viktige avtalen: Etter det adressa.no forstår har Jonas Svensson forlenget RBK-kontrakten sin ut 2018-sesongen.

Måtte være såpass lengde

Nå har Bjørnebye og co klart å få landet den viktige avtalen: Jonas Svensson har forlenget RBK-kontrakten sin ut 2018-sesongen.

— Det er en bra lengde på kontrakten, samtidig som jeg tenker at det må være såpass. Jeg er 25 år når den går ut, så får vi se hva som skjer etter den tid. Jeg håper å gjøre det bra for RBK sammen med resten av laget frem dit, sier Svensson.

Tre sesonger til

For ni dager siden sa Svenssons Rådgiver at han trodde på en avklaring i løpet av de nærmeste ukene.

— Folk må ikke tro at sånne forhandlinger kun handler om økonomi. Jonas er fornuftig i det. Han ønsker å ha fokus på det han skal, og har gode rådgivere. Jeg er optimist på vegne av både Jonas og klubben, sa Bjørnebye samme dag.

Men med ny, fersk treårskontrakt hadde Bjørnebye altså grunn til å være optimist den 20. april.

Har vært god

Svensson, som ble omstiller til høyreback i fjor og var klubbens beste spiller i vinter - og også har fulgt opp prestasjonene i vår - er allerede i ferd med å bli en kontinuitetsbærer i RBK.

Kontrakten hans gikk opprinnelig ut etter denne sesongen, og slik adressa.no forstår skal det ha vært bra interesse for 22-åringen. En interesse som antakelig ville ha blitt ytterligere styrket om han hadde endt opp som Bosman-spiller.

Nå er Bosman-problematikken imidlertid ikke noe problem.

Dermed har RBK klart å signere med en rekke sentrale spillere siden i fjor sommer, deriblant Ole Selnæs, Tore Reginiussen, Mike Jensen og Pål André Helland.