VIKING — ROSENBORG 1-4

STAVANGER (adressa.no): - Jeg synes jeg alltid har vært en målscorer – det er ikke noe jeg har blitt nå, sier Tobias Mikkelsen.

Dansken kom inn som Helland-vikar etter å ha mistet en tilsynelatende sikker plass på laget like før seriestarten. Nå er han sikker på laget etter solid spill og mål i tre eliteseriekamper på rad.

— Sånn er det noen ganger. Man får hull på byllen, og da renner målene inn, gliser han.

Blitt mer direkte

Mikkelsen innrømmer glatt at han nå har fine dager i RBK-trøya. Men årsaken til at det nå virkelig har løsnet for ham, er han litt usikker på.

I FORM: Tobias Mikkelsen i duell med Vikings Zymer Bytiqi. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

— Klart det er mer ”sjov” å være RBK-spiller nå enn det var i sommer. Men jeg har egentlig bare gjort det samme som jeg har gjort hele tiden mens jeg har vært i klubben: Gjort det så godt som mulig og jobbet hardt på trening. Kanskje har jeg blitt litt mer direkte på mål, sier han.

Sett av lagkameratene

Dansken har tidvis følt seg oversett av lagkameratene, men nå roser han medspillernes vilje til å sette ha opp i gode posisjoner.

— Jeg har begynt å få flere baller å jobbe med, og da føler jeg meg mer delaktig i spillet. Det gjør at jeg tør å forsøke på ting, og er mindre redd for å mislykkes, sier han.

Mest tilpass på andre siden

Oppturen har altså ført til mål i tre kamper på rad. Og det attpåtil fra ”feil” posisjon.

— Jeg har vel aldri sagt at jeg helst ikke vil spille på høyrekant. Jeg har bare understreket har jeg har spilt mest på venstresiden, og at det er der jeg føler meg mest tilpass. Men nå har jeg fått på plass et skikkelig godt samarbeid med Mike Jensen og Jonas Svensson – og det har fungert veldig bra i de siste kampene, sier han.