KAMPKLAR: Rolf Daniel Vikstøl er venstreback mot Rosenborg torsdag. Trolig møter han Pål André Helland, som spiller høyrekant i Rosenborg. Foto: Fædrelandsvennen

Pål André Helland uttalte til Adresseavisen mandag at målet mot Start torsdag er å være så god at venstreback Rolf Daniel Vikstøl mister plassen på Start-laget.— Jeg får sørge for at han får det like travelt som venstrebacken til Aalesund, og han har ikke spilt etterpå. Så jeg får sørge for at det samme skjer med venstrebacken til Start, sier Helland med et glis.

Rolf Daniel Vikstøl, som også har kallenavnet «røde-Rolf» på grunn av sin kompromissløse spillestil, hadde fått med seg uttalelsen før Fædrelandsvennen snakket med ham etter tirsdagens Start-trening. Han mener Helland gjør dumt i å uttale seg på måten han gjør.

Tror Helland vil fyre opp stemningen

— Jeg leste den saken. Det gjør meg bare enda mer tent og motivert for å gjøre det bedre. Han skal få det tøft mot meg, vondt også, sier Vikstøl uten å foretrekke en mine.

- Er det unødvendig å gå så hardt ut?

— Jeg synes ikke det, men han gjør det ikke lettere for seg selv, sier Vikstøl, som tror Helland kun sender meldinger sørover for å fyre opp.

Mjelde: - Dette er på grensen

— Han er en som stikker seg frem. Han fyrer opp litt, og det er greit. Han klarer det også. Jeg blir fyrt opp når han sier slike ting, sier en ærlig Vikstøl, som i likhet med Helland har slitt med en skade i sesonginnledningen. Starts faste venstreback gikk glipp av de to første seriekampene.

Start-trener Mons Ivar Mjelde mener uttalelsene til Helland er på grensen.

— Vi får se etter kampen hvem som blir spilt ut av laget. Vi får bruke uttalene hans for det det er verdt. Vi får konsentrere oss om oss selv, og det bør Rosenborg også gjøre. Dette er på grensen i forhold til å mene for mye om andre lag sine spillere. I fair-playens ånd bør vi være forsiktige hva vi uttaler oss om. Plutselig slår det tilbake på en selv, sier Mjelde.