Hun vaklet på knockoutens rand mot Christina McHale, en annen amerikaner, men etter tre sett sto fjorårsvinneren igjen på toppen. Kampen endte 6-7 (7-9), 6-2, 6-4. Tre serveess i tredje og avgjørende sett sendte Williams videre i turneringen, mens McHale må pakke sakene sine og reise hjem.

Det var nervepirrende i det siste settet. Publikum holdt lenge pusten, men de viktige ballene gikk til slutt Williams' vei. Hun tok seg til tredje runde med et nødskrik.

– Det var en fantastisk god kamp. Jeg vet jo at Christina alltid spiller godt mot meg, men samtidig er det vanskelig å knekke meg mentalt. Da jeg klarte å bryte i tredje sett, visste jeg at jeg fikk et lite psykisk overtak. Derfor vant jeg denne kampen, sa Williams til det franske nyhetsbyrået AFP.

Det ble en merkelig kamp, der Serena Williams kom på etterskudd med en gang. Hun lå under 0-2 før kampen var skikkelig i gang, men viste seg som en sann mester og stor spiller og slo tilbake.

Søster Venus Williams er inne blant de 16 beste spillerne i kvinneklassen i Wimbledon, men hun fikk det ikke lett fredag. Stadige regnskurer ødela og forsinket henne.

Venus Williams er videre i Wimbledon, men måtte slite mot både regn og 19-årige Daria Kasatkina fra Russland fredag. Til slutt vant hun kampen med 10-89 i tredje sett og er klar for åttendedelsfinale. Foto: NTB scanpix / REUTERS/Andrew Couldridge

Dessuten gjorde den russiske tenåringen Daria Kasatkina livet småsurt for henne, også etter at storesøster Williams vant det første settet 7-5. Kasatkina slo tilbake med en gang og tok seieren med 6-4 i det andre. Kampen gikk videre, men ble avbrutt på grunn av regnet. LES OGSÅ:

I det tredje settet fulgte spillerne hverandre. Venus Williams fikk ingenting gratis. På stillingen 7-6 i siste sett hadde den amerikanske veteranen matchball på stillingen 40-40, men da stoppet dommerne kampen på grunn av regnet. 57 minutter senere var de to spillerne i gang igjen, og da reddet den russiske jenta seg ved å utligne til 7-7. Williams er åttende seedet i turneringen. Hun reddet seg inn til slutt og tok seieren i det tredje sett med 10-8. Nå er hun klar for spanske Carla Suárez Navarro i åttendedelsfinalen.

— Dette ble en intens kamp, og jeg tror ikke jeg har spilt en kamp der et av settene har endt 10-8 som i dag. Motstanderen min spilte inspirerende og god tennis. Hun var et like stort problem som regnet, sa Williams etter den knallharde og svært lange kampen. (©NTB)